La Vanguardia

Trobada de les Famílies

-

Hem de valorar la valentia del Pontífex. La seva visita a Dublín no ha estat fàcil, atès el context en què es troba l’Església catòlica a Irlanda per l’escàndol dels abusos sexuals a menors i també per les últimes notícies arribades d’Amèrica. Amb dolor, ha admès el fracàs de les autoritats eclesiàsti­ques en afrontar un problema tan greu. S’hi ha referit en els seus discursos, s’ha reunit amb un grup de víctimes, ha tornat a demanar perdó en diverses ocasions. Tot i això, la situació segueix sent difícil. Ha deixat clar que cal adoptar normes severes per eliminar aquest flagell i evitar que aquests crims repugnants es tornin a repetir.

El lema d’aquesta trobada ha estat: “L’Evangeli de la família, l’alegria del món”, tot i les crisis que tard o d’hora afecten moltes famílies i els desafiamen­ts que han de superar, com s’ha vist reflectit en els testimonis que han explicat. Ha quedat palès que l’amor familiar dona sentit de vida i plenitud existencia­l.

Moments de tristesa per a tots el que estimem l’Església. Això, però, no ens pot descoratja­r. A pesar de les dificultat­s, no podem perdre de vista que el missatge cristià segueix essent vàlid. Ha sustentat el passat i pot continuar fent-ho en el futur.

M. ÀNGELS PAGÈS

Ventalló

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain