La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Encadenare­m els flocs de cabells perquè siguin més compactes. Es torna més i més tímid a l’hora de fer pintades anarquiste­s.

2 Sentireu. Ho comprengue­res tot parant la mà i les orelles. 3 Retorn incomplet. Lloc ideal per munyir ovelles. Ens fatiguem i, al final, gairebé ho rebutgem. 4 Dividit en tres lòbuls o parts per solcs profunds, s’aplica a un òrgan. Estarrufi. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 5 Ressons del senyor Umberto. Zona crítica en un camp de futbol. El punxó més odiat pels pollastres. 6 Cues d’ànecs. Tombades a un costat. Rei sense corona. 7 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Dansa mentre no treballa. Nuclear. 8 Barregem el dol. El medi ambient que ens envolta. Amaneixo.

9 En aquell indret, d’anada i tornada. Belluguen. Lobus cartilagin­ós, és a dir, sense os. 10 Acte d’un hipòcrita integral. El sentit que entra per unes papil·les. Has perdut la porteria de rugbi. 11 Al final, els troba anxovats. Prestidigi­tador d’Apple. Furta productes de la cadena de botigues

Mango. 12 Boa decapitada. Jugadora de bàsquet que et fa tornar a la feina. El deixà per mort. La més vibrant de l’alfabet. 13 Principi sediciós. No n’hi ha gota quan domina la xafogor de la canícula. Sumà. 14 Reguerons fets perquè entri l’aigua d’una ploguda en uns conreus. Conjuntarà.

VERTICALS 1 El camí que no és pas dret. Mesura de capacitat per a oli. Bosc retallat per dalt. 2 Baixen plenes quan fa un xàfec. Rentada, segons on. 3 Dret i rígid, com si visqués al Pol Nord. Butlla, també. Comença a evitar-ho.

4 Contrària a totes les novetats. Pal de bandera a la subhasta. Còpula.

5 Moixó que t’apressa. Aïlla una i llatina. El reialme de Mahoma. 6 Res no és. Do invertit. El cítric que somien tots els presoners quan veuen els barrots des de la cel·la. Matis a màquina. 7 Rec ben regirat. M’enfronto als problemes amb un pensament per l’estimat. Blava immensitat. 8 Perirà. La reina de l’hipòdrom. El cos de les rees. 9 Bosc del Maresme, ple de pinyes. Aquesta sedueix el cavall. S.

10 Campió a totes les baralles. Cotxes de caixa rectangula­r, amb dos seients diposats a cada costat. Pal de billar amb què juga el rellotger. 11 Congregaci­ó de Sant Vicenç de McCartney. La nota més il·luminada. Bombó o tòfona que remet a una antiga burla. 12 Festa sexual amb participac­ió col·lectiva. Mil quaranta-nou romans. Sentíeu.

13 Comunitat Econòmica Europea. En un cert sentit, babarotes, beneits. A les portes de Granada. 14 Que pateix afeccions respiratòr­ies intermiten­ts. Ho faria servir a l’americana.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain