La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Penedit dels seus pecats, d’acte i de pensament. Rebrem les precipitac­ions en forma d’aigua dolça.

2 Pregaran per la joiera. Malmetem algú que anava pel bon camí. 3 Núria Navarro Coma. Bufar d’una manera lleugera. La teva. 4 A hora foscant ressona el petard. Els transports més veloços. Erro en absència d’oxigen. 5 Acceptava una herència tot dient ah! Persona que mena un carro de disseny senzill, ehem. 6 Gall tot escuat. Acceptada en herència un onze de setembre. Cantant hawaià que va morir per obesitat mòrbida quan era mundialmen­t reconegut, de nom Israel. Acaba com comença.

7 Iode. Oloro en absència d’oxigen. Percatades. 8 Que s’executa per vies indirectes, sense obligacion­s de cap mena. Armadura verda. Boa decapitada. Principi d’oda. 9 Caure rou i humitejar tota la vegetació. Principi administra­tiu. Respiració afrancesad­a. 10 Pera no vibrant. Composició líricomusi­cal. Provocar obstacles. 11 Empenyé a algú cap a l’hinduisme. Caos argumental basat en impulsos irracional­s. Res no és.

12 Gros i bru. Fira artística madrilenya.

Que es deixa portar per l’odi contra parents pròxims. 13 La nota musical més vàcua. Elevar lloances dirigides a alguna patum. En un cert sentit, el poble antic asiàtic que els francesos confonen amb un exabrupte. 14 Teixit que recobreix les superfície­s internes i externes del cos. La reina del cel.

VERTICALS 1 Encomano un virus. Peresós.

2 Embellida. Segó que els economiste­s relacionen amb un determinat tipus de barrils de petroli. Crit d’alerta. 3 Substància dura, blanca, iridescent, que forma la capa interior de certes conquilles. Alabada. Iode. 4 Al capdavant de tots els trens. Publicacio­ns periòdique­s. Sal del benaurat àcid úric. 5 L’acadèmia aquella que es dedica a netejar, fixar i deixar-ho tot ben resplenden­t. De la nostra era. Cavitat anatòmica en forma de calze. 6 Foll. Dia sense albada. La divinitat més corejada als camps de futbol espanyols. Poal destapat.

7 En un tres i no res. Rebentada d’un petcom una aglà.Principid’ i den titat. Sol duplicar tot allò que li posen al darrere. 8 Aquesta tot ho observa, perquè és de fixar-s’hi molt. L’asteca perd el punxó. 9 Donaran a llum. Racionarà l’aliment. 10 T’impedeix enlairar-te i, per això, de vegades cal deixar-ne anar. Ho protegeixi del sol. Gros i bru.

11 Bòer decapitat a Sud-àfrica. Ajuda a la verdiana manera. Castreu amb totes les garanties higiènique­s. 12 Pugeu sense fer peu. El més babau de tots. En un cert sentit, imbècil. 13 Fer un homenatge. Aquesta no està mai en companyia. Membrana fina. 14 Lliga la barca al norai. Pagament col·lectiu per restituir el jardí dels hare krishna.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain