La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Hem posat el subjuntiu. Fort com si fos de ferro. 2 Petites cavitats anatòmique­s. Suport per als punxons més odiats pels pollastres.

3 Mulla perquè no mira. Surti fins que, al final, ho deixi. Pago per un servei.

4 Obstaculit­zava algú en l’exercici de la seva activitat. Amic decapitat. La beguda dels pirates, sobretot si són informàtic­s. 5 Sempre sona per damunt del sol. Expressar feliçment la seva hilaritat. Hi posen manetes. Ens cal per respirar. 6 Vidus decapitats en el mes de març. Castro el mafiós en cap. Cantàbric, Negra, Mediterràn­ia una mica fora de l’atmosfera. 7 Tres d’en Greene. Piqui al terra per recuperar tresors enterrats. La més trencadiss­a de l’alfabet. Dea decapitada. 8 Insecte propi dels països tropicals la femella del qual pon ous sota la pell humana i en xucla la sang. Ejaculi. 9 Ocell de ressons chaplinian­s també conegut amb el nom de daurada. El teixit protector contra el foc. 10 Alforges que es posen sobre el llom d’una haveria. Fareu caure un ocell a trets. 11 El mallorquí. Comencen una nova jornada. Comença

a esnovar. 12 Escaire. Avançaré per la pista de bàsquet legalment, sense perdre la possessió de la pilota. Moixons de ressons germànics. L’inici de l’extermini. 13 Imitador. Pregada. Quasi fa gol. 14 Camp ple d’explosius pertot. Els jocs que busquen deixar-te bocabadat.

VERTICALS 1 Vexen el proïsme. Ens queixem com xais en el món oví.

2 L’esperat final del combat. Fils enrotllats en un aspi que provoquen moltes separacion­s. La nota musical més personal. 3 El virus d’hivern per antonomàsi­a. Consagrava. Volem el cap d’en Bunbury. 4 Porters de palau. Vas en forma de gerro panxut. 5 Decidí perdre el cap. D’una temperatur­a elevada. En un res i no res. 6 Mil menys u. Palmereta. Estatueta cobejada per antonomàsi­a. 7 Si no vols pols, ni t’hi acostis. L’arbre més nadalenc. Teníem una identitat. 8 Fase sense el dos. Els vegetals més relacionat­s amb la compravend­a de pisos. Rebuda i tractada com cal. 9 Al mig del cel. Vaig escampant explosius per tot el territori. Hi tingué cabuda. En Capone. 10 Clams de príncep blau. Dirigida per un comandant.

11 Resen sense vocalitzar. Que ha quedat apartat del seu càrrec directiu per raons d’edat, però continua rebent-ne els honors. L’Autònoma. 12 Aquesta no se sap quan va començar ni quan acabarà, però potser no té ni principi ni final. Estranyame­nt poc denses. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

13 L’emperador conegut com a piròman. Les monarques. La part més valuosa de l’oriflama. 14 Relativa al crom. Accessos subterrani­s.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain