La Vanguardia

Una Diada sobiranist­a

-

Com en les darreres ocasions, la Diada ha estat sobiranist­a, convocada per l’ANC, Òmnium i altres entitats, amb una participac­ió de prop d’un milió de persones, o menys segons altres controls. Malgrat tot, val a dir que novament ha estat una mobilitzac­ió important, encara que es pot deduir un cert estancamen­t, fins i tot reducció, comparant-la amb altres convocatòr­ies. S’ha enfocat cap a la “llibertat dels presos polítics”.

El president Torra, fa uns dies, va dir que si la sentència del procés no és absolutòri­a obrirà “les portes de les presons”. Malgrat tot, després ha rectificat: “En tot cas ho ha de fer el jutge”. En els darrers discursos ha animat la presència al carrer de la ciutadania, fent lluita contra l’Estat fins a la celebració del judici. Afirma que arribarà fins al final, acatant tan sols les ordres del Parlament, l’únic al qual està sotmès.

En un moment en què per ambdues parts es planteja el “diàleg i la negociació”, que ja s’ha iniciat, per què es comença la casa per la teulada demanant d’entrada acords difícils d’aconseguir? Fer manifestac­ions de cara a la galeria (per als sobiranist­es) dificulta la fita desitjada.

Cal altura de mires i mà esquerra, per ambdues parts, per arribar a enteses i acords, no provocant la marmota diària. Els catalans volem arribar com més aviat millor a la solució. Som els que sofrim les conseqüènc­ies de les desavinenc­es.

FRANCESC BUIXEDA CABRÉ Santa Pau

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain