La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Cantaré a cor què vols les cançons d’en Titot. Llibertari. 2 Despulli un peix a la plana, després que ho esbrinà a l’aguda. Bestiar recollit pel pastor català d’origen xinès. 3 Gros i bru. Ineficient com ell sol. Ocupació capaç de produir benefici. 4 El punt més alt. Provoquin tota mena de plagues. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

5 Sedueix la gent en una competició de llarga durada. Eixamplat les cames, també, escamarlar-se. 6 Sol sonar per damunt del sol. Pregueu per una mena de galetes. Palíndrom d’extremitat. Gall tot escuat. 7 Associació de mariners zoòlegs. Tornes a passar el cafè pel molinet. Habitatge. 8 La més vibrant de l’alfabet. N’Elisabet. Sebaci i sense possibilit­ats reals de vocalitzar. Té la capacitat d’omplir un receptacle. 9 Persona que es feia d’un orde religiós fent donació dels seus béns. Faran rodolins. 10 Relativa a la febre. Destresa ben remunerada. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 11 Filferro. La teva porta no fa cap por. En un

cert sentit, pastís que pot ser de brossat o de crema, segons les contrades. 12 Ribes gens romàntique­s. Encenen els ànims dels seguidors més radicals. Mer. 13 Aplegà. Investigad­a en la sala d’armes blanques.

14 Es prepari per estrenar la funció. Deslligar.

VERTICALS

1 Belar. Vinya que té cognom de mític ciclista colombià.

2 Ros no oxigenat. Tot el camp (nou) ho és. Sentiries. 3 Amuntegui els grans de raïm. Cavall amb pijama de presidiari. A vosaltres. 4 Tot m’ho faig venir bé segons la meva conveniènc­ia. Ou de poll, però del poll de cap. 5 Era tan fatu que va perdre el cap. Abaixat. Tres de la Xirgu.

6 Cerimònia. El cos de les rees. Colós que aguditza la fal·locràcia plana. Iode. 7 Est. Ilis. Provoqui un incendi a Colòmbia. 8 Aixequi. Treballa a la rebotiga de la pastisseri­a. Tanda sense l’as. 9 Rap escapçat. Lloï en alt grau. Relatiu a les muses. 10 Tricloroac­etaldehids en terminolog­ia més entenedora, derivada del Cl. Menges exquisides que ens cauen del cel. 11 Tracta el petroli cru perquè sigui utilitzabl­e com a combustibl­e. Aturo. Seria un geni si vocalitzés.

12 Accepto les conseqüènc­ies que comporta la meva acció. Làmina de metall que en les misses solemnes es donava a besar per part d’estalviar l’òscul de la pau als fidels més tocats i posats. 13 Bastó de billar a cal rellotger. Remena. Pell de xai adobada amb alum. 14 Remenaràs les branques perquè el foc revifi. Ferir algú a la manera de Job.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain