La Vanguardia

El lector expone

Repassant el diari de diumenge

-

M’agrada i estic acostumat a llegir o repassar La Vanguardia. Ja la llegien el meu pare i el meu avi. A la de diumenge passat llegeixo que The New York Times fou fundat el 1851, trenta anys abans que La Vanguardia. Sobre la crisi política amb el president Trump als EUA, diria que les institucio­ns en aquell país estan molt per sobre de qualsevol persona; la crisi penso que es podrà superar, això sí, amb una certa trencadiss­a. Pel que fa al procés català, gairebé un monogràfic d’uns anys ençà. Des del meu punt de vista només té solució per la via de l’autonomism­e, fer república crec que hauria de ser una governació exemplar, i això ho enllaço amb una notícia que diu que la sanitat pública ha reduït la seva despesa un 27% per la crisi econòmica. Crec que estaria molt bé per als ciutadans un panell públic on cada dia hi sortís la xifra dels interessos que es paguen del deute públic a tot l’Estat i una altra xifra amb el que paga la Generalita­t. Endeutar-se pel sector públic és una fugida endavant que no soluciona res, sempre he pensat que uns comptes públics sanejats són beneficios­os per a tothom.

M’alegro que hagi tornat La Terrassa de Joan de Sagarra, que sempre llegeixo amb molt d’interès. La crisi del Lliure té poc interès de l’opinió pública. A mi el teatre m’interessa poc, sempre que hi he anat tinc problemes d’audició. Tampoc llegeixo teatre, soc dels de la no-ficció.

Les bitcoins ja són aquí per quedar-se. Ben regulades, són una bona oportunita­t per fer créixer l’economia. És clar que allà on hi ha especulaci­ó sempre hi ha risc, però benvinguda la regulació europea. Finalment en Esports una columna parla de la situació d’insegureta­t que hi ha a la República Centreafri­cana. És elemental poder viure amb una mica de tranquil·litat. I estic completame­nt d’acord amb la carta del senyor Vallès on diu que la immigració dona més beneficis que perjudicis.

ALBERT GUITART GRAELLS

Terrassa

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain