La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1

Surts i gairebé ho deixes. Exercir de piròman. La nota musical més vàcua. 2 La més vibrant de l’alfabet. Abans eren joguines de nadó, però ara són telèfons. Diuen la seva a la manera d’un ocellet. 3 Corrues. Tacar. 4 Al nord d’Ontinyent. Anem incubant un refredat. En aquell indret d’anada i tornada.

5 S’expressa com un felí domèstic que saluda feliçment. Sacseja el cànem per separar els filaments de la canemuixa. A les portes de Barcelona. 6 Prou truita! Emprenyat. Protegeixi un arbre perquè el bestiar no se’n mengi les fulles. 7 Branco al jardí de cal Ramon. Escabrós. Mirada de vocalista. 8 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Enemic del vigor. En un temps passat o esdevenido­r molt pròxim al present.

9 El solar està davant de l’aorta. Camp plantat de cànem, segurament a la vora del mar. 10 Comença a il·luminar a les 49. Discernime­nts d’excursioni­sta. La nota més vàcua.

11 Parella de cantants. Resto fidel a les conseqüènc­ies de posseir alumini.

Transpiren. 12 Ofensiva que em venç. Jornades amb petits tastos de gambes. Cromosoma. 13 Cremin. Promesa en vot. 14 En un cert sentit, acte sexual. Faig la feina del magnet. La cara be de cada dia.

VERTICALS 1

Entrarà en escena de cop i volta. Inventat des del no-res.

2 Cruïlla entre l’erotisme i la pornografi­a. Ajuntarà. Pesant, com un plom. 3 Radio. El motor dels conflictes que expliquen la història de la humanitat. Faig la primera feina del botiguer de bon matí. 4 Una germana a l’ascensor. La germana d’aquest francès és dolcíssima. Associació d’actors catalans. 5 Subvencion­ar un estudiant. Permisos temporals que un superior dona a un inferior per a absentar-se de la seva jurisdicci­ó. 6 Desvio fons. L’acció que busquen els que paren orella. Dia sense albada. 7 El cor d’en Carles. Posi una gota de més de les que hi caben al got. Pronuncian­t. 8 Els pilots automàtics de la vida. Caracterís­tica que delata orígens. La més vibrant de l’alfabet. 9 Mulla perquè no mira. Unitat d’intensitat del corrent elèctric que porta sabates Camper. Ho doblegava. 10 Cap agitat. Aparelli una embarcació per emprendre la navegació. D’una quantitat discreta. 11 Conseqüènc­ia de xàfec. Disset valencians. 12 Ens ho miraríem. Ho facin servir. 13 Que es pot tocar, no pas virtual. Faré la feina dels enllaços més convencion­als. L’enòleg que en fa sis. 14 S’irrita com un gos. Severament blasmat.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain