La Vanguardia

5 propostes culturals per gaudir de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

-

Al llarg de l’any, la Costa Brava i el Pirineu de Girona ofereixen nombroses experiènci­es culturals, impulsades per municipis, empreses i associacio­ns sense ànim de lucre.

1. El Triangle Dalinià permet resseguir els passos de Salvador Dalí a través de tres espais, situats a Figueres, Púbol i Portlligat, que mostren la vida i l’obra del pintor. Fundació Gala-Salvador Dalí. 2. Els capvespres literaris al monestir de Ripoll posen al teu abast la possibilit­at de visitar aquest monument a través dels ulls de Verdaguer, el poeta més gran de la Renaixença. En acabar la visita s’ofereix un tastet de productes de la nostra terra.

3. «Joguets i estrelles» et farà gaudir d’una experiènci­a diferent en un entorn únic. Aquest paquet cultural inclou una estada de dues nits al càmping Bassegoda Park, amb bateig astronòmic nocturn a l’Observator­i Astronòmic d’Albanyà i visita al Museu del Joguet de Catalunya de Figueres.

4. La nova visita «Empúries virtual» et descobreix Empúries com no l’has vist mai. Al fòrum de la ciutat romana podràs experiment­ar un autèntic viatge al passat a través de les ulleres i tauletes de realitat virtual, que et permetran veure com era aquest espai durant l’època romana. 5. Les 8 rutes científiqu­es i

sostenible­s, creades per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) juntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i els consells comarcals, volen ser una alternativ­a al turisme convencion­al i oferir una proposta amb valor afegit de coneixemen­t científic i sostenible. Són itineraris concebuts a partir d’un tema específic al voltant del qual es pot organitzar una sortida de cap de setmana a cadascuna de les comarques gironines.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain