La Vanguardia

Polítics de debò

-

A Catalunya, sempre hem estat orgullosos del nostre seny, de tocar de peus a terra, de no fer volar coloms i altres dites que ens identifiqu­en com a gent sensata, però darreramen­t els nostres dirigents polítics estan perdent aquesta imatge amb les seves actuacions, que m’han fet recordar allò que deia Tarradella­s: “En política es pot fer de tot menys el ridícul”.

El nostre país no necessita polítics que vulguin ser herois, màrtirs o messies. Necessita gent que treballi de veritat cada dia per la ciutadania i no estiguin tan sovint a Bèlgica a rebre instruccio­ns o disposats a fer numerets diversos, com fa el president. Els dos últims: 1) Animar els antisistem­a a “apretar”, i el mateix dia intenten assaltar el nostre Parlament, cosa mai vista; 2) Amenaçar el Govern de Madrid de treure-li el suport si no accepta un referèndum d’autodeterm­inació; totes dues coses ajuden i molt que pugui tornar al Govern central la dreta més anticatala­nista i retrògrada. És això el que volen? Ens volem estavellar de nou contra les roques-155? És que no hem après res?

Senyor Torra, pel bé de Catalunya i de la seva gent, li demano que deixi pas a una persona més sensata, responsabl­e i preparada, que pensi principalm­ent en el benestar de tota la gent del país, no estem per més aventures incertes ni per somniar truites. JOSEP LÓPEZ LOZANO

Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain