La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10235

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Pot contenir més d’un filó. Europeu de l’est. 2 Ho olori, però sense la líquida. Facis que la sang deixi de ser líquida. 3 Travessi l’espai aeri amb un bolígraf a la mà. Peix que en pot fer un gra massa. Sortí. 4 Esborrem. Mates de les papilionàc­ies. Creu. 5 Composicio­ns líricomusi­cals. Arrels. Grups sanguinari­s argentins que van fer molt de mal. 6 Tarima prosaica. Acords entre diferents persones. La cua de l’herald. 7 Res no és. Li digué el nom del porc. Aixella amb ela geminada.

8 En Figo perd el cap. Antiga mesura de longitud, equivalent aproximada­ment a mig metre. Ho feu servir a la vostra manera. 9 Germanes no carnals als ascensors. Pentina la llana amb connotacio­ns eròtiques. Sona no oxigenada. 10 Engraellat de ferro en el qual antigament hom cremava teia per fer llum al carrer. Dolçors apicultore­s. La meitat de l’avió. 11 Persona de males arts que practica el ménage à trois. Morrió. Suqui el pa. 12 Parella de romans. Submergeix­o el melindro en un cafè amb llet. La primera dels

grecs. Mitja desena. 13 Agitem el cos mentre els provençal diuen que sí, que sí, que sí. Fallida d’una empresa. Cristall. 14 Molt fatigat. Descendits.

VERTICALS 1 Espècimen que fa pocs anys que és al mercat. Que no té alegria. En un cert sentit, noi objecte contractat per a un comiat de soltera.

2 Raja a doll. Relativa a la màgia negra. 3 Papallona diürna de cos fosc i ales de color de sofre, amb una franja negra a les vores. Arribar al final del camí. Societat Limitada. 4 Aquesta conté Iridi. Greixos posseïts. Preposició d’origen. 5 La nota musical més personal. Aïlla. Crida la granota.

6 Est. Boom que ens deixa sense oxigen. Gramínia que es fa servir com a farratge. Cort anaeròbica. 7 L’inca quan perd el cap. Destí temut pels financers. La serp més corejada als casaments andalusos. 8 Posen les llesques de pa al foc. Basteixo estructure­s metàl·liques per pintar les façanes dels edificis. Davant S fa emissora de tele americana. 9 Avorriment còsmic. Als antípodes de dellà. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

10 Totes les èglogues comencen així. Qeu s’efectua sense el concurs dels sexes. Cinquanta-sis. 11 Escandinau que fa l’orni. Vi bàquic. Sempre va rere les arrels. 12 Plana. Calles quan no cal. Arribada al món iberoameri­cà amb un esperit nihilista. 13 Cua de flaix a la Provença. De forma igual o anàloga a la de la lluna quan fa el creixent, limitada per dos arcs, l’un convex i l’altre còncau. Repiulada.

14 Acostumada. Fas més brillant el teu record de l’Amadeu.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain