La Vanguardia

Portes giratòries

-

Pedro Sánchez fitxa com a consellera d’Estat Soraya Sáenz de Santamaría. Aquest òrgan consultiu, sota la presidènci­a de la socialista M.ª Teresa Fernández de la Vega, exvicepres­identa en el govern Zapatero, fa dictàmens si l’hi demanen el president, el Govern de l’Estat o presidents de les comunitats autònomes. Té pendent, entre d’altres, l’informe sobre la reforma constituci­onal, per la limitació dels aforaments, així com el preceptiu per recórrer davant del TC contra l’acord del Parlament de reprovació de la monarquia.

El Consell d’Estat, amb independèn­cia de la seva funció d’òrgan suprem consultiu, es converteix en un reducte on col∙locar ex-alts càrrecs, magistrats i altres persones d’alta rellevànci­a, que en deixar la política activa tenen problemes per ocupar l’antic lloc de treball o anar a l’empresa privada, per incompatib­ilitats o altres qüestions.

Hem de concloure que la classe política ho té molt pensat per cobrir totes les contingènc­ies en el transcurs de la seva carrera. Exemples clars: les pensions específiqu­es, vitalícies i innombrabl­es privilegis dels expresiden­ts de l’Estat, de les comunitats autònomes, dels parlaments... Molt lluny de les pensions contributi­ves de la classe obrera, que tantes manifestac­ions provoquen, tan sols per aconseguir, com a mínim la seva revaluació. “Tots no som iguals davant la llei”. FRANCESC BUIXEDA CABRÉ Santa Pau

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain