La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10251

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Indiquis el camí per anar a algun indret sense endarrerir cap rellotge. Tancar la jornada anant a fer un beure. 2 Especialis­ta en tota mena de pedres, llevat de les que apareixen al ronyó. Demostraci­ó per l’absurd. 3 Res no és. Imatges presents a tots els escriptori­s d’ordinador i molt apreciades per la l’església ortodoxa. Òrgans subterrani­s de cebes i lliris. 4 L’estri de la feina. La lletra que brodem amb més interès. Sofre.

5 Grinyols al cementiri. Clapa de bosc lliure de vegetació. 6 Volem el cap del general. Palmereta. Eructe. És quan bec que perdo el cap. 7 Cosí de l’estruç temut pels no cristians. Mig madur. Vida sense segones. 8 Sofre. Artiga sense vocalistes. Vocalistes presents a totes les línies. Veié com perdia el cap. 9 Poden ser de grandesa a Buenos, a l’Argentina. Turca que admet el govern de l’alemany. 10 Seductors que tal vegada viatgen en sis-cents. Dieta sense cap ni peus. Res no és.

11 Obligació moral a complir la pena correspone­nt a una falta ja perdonada. El gran Mèxic. Sargien. 12 Quasi

fa gol. Folles. Quitèria Valls Arnalot.

13 El marró més saborós ho és. En un cert sentit, relatiu al noümen. 14 Debanat en troques tot vigilant-ho pel forat del pany. Instal·lant una estructura per poder pintar la façana.

VERTICALS 1 N’augmentes els efectes pernicioso­s. Distribuei­x béns i cabals. 2 La infusió de les cinc. El copiai-enganxa de l’època preinformà­tica. En tenen les núvies i Saturn. 3 Plovisquej­o d’una manera poc generosa. Aquesta és pertanyent a l’orina. Rap amb el cap escapçat. 4 Part soluble de la cendra de certes plantes, constituïd­a per carbonats alcalins. De la naturalesa del blat, monovocàli­cament parlant. 5 Director executiu en l’acrònim anglòfon correspone­nt. Brutícies. Volem el cap d’un Neandertha­l. 6 Que s’encén. La lletra que borda. Marcits a l’ensems. En un tres i no res. 7 Sofre. L’hi trobà lloc. Que succeeix de veritat. 8 Residència de la tercera edat. Que provoca basques, de tan oliós com sembla. En un cert sentit, ordre municipal. 9 Rap escapçat. Bolet proper a Benicarló. El sant Sopar amb una inversió en un plat saborós que se sol servir a la taronja. 10 Cèrvid. Aquestes causen nàusees. 11 Espera tensa. Radiat. Mot anaeròbic. 12 Bola, per exemple de neu. Administri l’últim sagrament a un moribund amant de les cultures polinèsies. 13 Associació de grans bevedors. Es desplacen per l’aigua palindròmi­cament. Del dret és a la Gran Bretanya i del revés en un pis molt elevat. 14 Càstig de bevedor. Fent malbé els abrics als armaris.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain