La Vanguardia

El procés judicial

-

El Tribunal Suprem obre judici oral contra els sobiranist­es processats, i es rebutgen les diligèncie­s presentade­s per les defenses, manca la presentaci­ó de la proposta de senyalamen­t de penes per part de la Fiscalia. Entre les considerac­ions del TS, es planteja no perllongar més el procés i la situació de presó preventiva dels engarjolat­s.

Els fugitius, que també estan encausats, empitjoren notablemen­t la situació de llibertat dels engarjolat­s, per la possible fuga, com ha assenyat sempre el TS, a cada petició de les defenses. Això també s’hauria de temperar?

El Govern de l’Estat està començant a fer gestos, opinant sobre la procedènci­a o no de la imputació per rebel·lió.

Els sobiranist­es segueixen demanant la retirada del procedimen­t judicial, llibertat dels polítics presos i poder convocar un referèndum pactat amb l’Estat, com a premisses perquè el diàleg i la negociació sigui possible. Manifesten que si les sentencies no fossin del seu grat, no les acceptaran i faran més pressió. És necessària la imposició d’aquestes condicions per negociar?

Catalunya desitja un diàleg i una negociació positiva, per part de l’Estat i la Generalita­t, refermant-se en la bona voluntat i altura de mires conseqüent, per fer-ho possible. També esperem de la classe política catalana gestos efectius per aconseguir segellar l’escletxa, tant dins el mateix sobiranism­e com de la ciutadania. Cal governar. Fa molt temps que això no passa i ja és hora. Algú va dir “anem per feina”. Doneu-nos una esperança de pau! FRANCESC BUIXEDA CABRÉ Santa Pau

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain