La Vanguardia

Desconcert educatiu

-

Per tal de justificar la supressió dels exàmens de setembre, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va argumentar que amb el nou sistema d’aprenentat­ge per competènci­es ara no cal que els nens estudiïn a l’estiu, perquè tot el que han d’aprendre ho han de fer a l’escola i no a casa.

A banda de tirar per terra aquella dita segons la qual l’aprenentat­ge és continu, no hi estic gens d’acord, perquè s’està bandejant i menysprean­t el paper de l’estudi i de la memòria tradiciona­ls.

És inqüestion­able que cal introduir canvis per millorar l’educació, però no calia deixar a un costat tot el que s’ha fet fins ara per començar gairebé de nou. Per què caram s’han de plantejar sempre les coses com una disjuntiva entre l’educació tradiciona­l (l’estudi i la memòria) o bé la nova educació (treball per competènci­es), en lloc d’intentar conjuntar el bo i millor de totes dues? Penso que ja n’hi ha prou de tants canvis en el món educatiu i que és molt poc seriós que, després d’anys de reclamar els exàmens de setembre, ara, quan tot just fa només sis anys que es van reintrodui­r, es tornin a eliminar.

Temo molt que aquesta manca de criteri i aquest desconcert pedagògics els acabaran pagant, un cop més, els mestres i professors i, cosa que és pitjor, els nostres alumnes.

JOSEP VILÀ BATLLE

Olesa de Montserrat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain