La Vanguardia

Succession­s i donacions

-

Em sembla una il·legalitat legalitzad­a que unes autonomies paguin els impostos de succession­s i donacions, i unes altres no o en paguin molt poc. Allò que “todos los españoles son iguales ante la ley” és broma?

Tinc noticia recent d’una senyora que ha enviudat i té grans problemes per fer la liquidació del que li toca pagar, havent tingut el pis de propietat a nom del matrimoni i d’haver fet donació mútua de béns.

La gent de possibilit­ats no té cap problema per abonar l’impost de succession­s, però la gent més humil ni tan sols pot pagarlo. Per això m’estranya molt que hagin demanat d’eliminar aquest impost els senyors de la dreta i s’hi oposin els d’esquerres, que haurien de ser els defensors dels més desvalguts.

Penso que en el meu cas, com tants i tants, que després d’una vida de treball tinguis com a patrimoni un habitatge del qual has pagat tot i més (sumem-hi l’IBI, tan exagerat a Catalunya) i que en deixar-lo als fills es trobin en aquest embolic, ja que molts han de desistir i vendre’s l’immoble per poder pagar. Una injustícia total.

No sé si algú pensa fer alguna cosa al respecte, però crec que hi hauria d’haver algun moviment popular, no sé qui el pot endegar. JOSEP AMADEO CAMAÑES Subscripto­r

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain