La Vanguardia

Més funcionari­s?

-

Vagues de metges, mossos, docents... I per què es queixen? Doncs, bàsicament, perquè són pocs per a tanta feina.

Els metges de família dels CAP fan vaga de cinc dies i demanen atendre un màxim de 25 pacients al dia i no els 35 a 40 d’ara. Les infermeres i els infermers tenen 15 malalts al seu càrrec més cinc que venen d’incidèncie­s o urgències, quan el Ministeri de Sanitat recomana vuit més dos, just la meitat. El responsabl­e de Sanitat a Catalunya ha reconegut les seves reivindica­cions i ha fet promeses de millora.

Els Mossos expressave­n el seu malestar per la falta d’efectius i no poder garantir la seguretat necessària. No poden atendre ni controlar bé l’ordre públic perquè són pocs.

Dels ensenyants, els quals conec més, no diré res per falta d’espai, però els exemples que posaria ens farien reflexiona­r.

Encara molta gent té la idea que els funcionari­s no treballave­n gaire i no és així. Tenim menys funcionari­s proporcion­alment que Suècia, per posar-ne un exemple.

Què penseu que és millor, tenir aquests serveis (educació, sanitat, seguretat) ben atesos, cotitzant una mica més de forma proporcion­al als guanys de cada un o cotitzar menys i estar com estem ara?

MANOLO SUÁREZ GARCÍA Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain