La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Que es deixa portar per l’odi contra parents pròxims. Eludim. 2 Corredor. S’ho empescaria. 3 Símbol del conductor novell. Llaminer, golut. Expressant la hilaritat d’Orient. 4 Xica decapitada. Interessos que extreuen els que tenen més nas per als negocis. Mal bonsai. 5 Dona a cal David. Es comprometi amb la seva parella per la via reglamenta­da. Pot ser d’una base de dades o d’esports. Sofre. 6 Les armes més vincladiss­es que coneix l’arquitecte. Cambra no apta per a hipertenso­s. L’única lletra grega que coneix l’idiota. 7 Decadència. Objecte esfèric ple d’aire que no és flamenc. 8 Tristor anglòfona del sàdic. Aquestes anirien darrere del Donald més mític. Raresa d’ateu assolellat.

9 Est. Atiaves allò que no havia estat atès. Suborn. 10 Llar de verra amb els seus porcellets. Jotes gregues. El primer de tots. 11 Parella de romans. Estimen, i així sigui. Capturi llobarros. 12 Del dret és eixorc i del revés, una fetillera. Et coneguin. Unió de liberals danesos. 13 La llengua més present als banys europeus. Estil arquitectò­nic que remet a grans catedrals. El mil·lèsim. 14 Sense intensitat ni força, dessabeït. Amarra per a subjectar una embarcació a la costa.

VERTICALS

1 Afectuosa, com la rebuda dels amics. S’instal·larà en el seti.

2 L’esperat final del combat. Practica sexe a l’olotina. Expressi la seva hilaritat mentre escolta Bob Marley.

3 Del dret, pot ser deserta o del tresor, i del revés no és pas aquí. Ho feu amb el pas quan us trobeu un triangle isòsceles blanc emmarcat per una franja roja. Gas barrejat. 4 Túnel que no és pas per a tu. Casaca que foragita l’as. Asexual. El primer de tots. 5 Repeteix. Al final, ho clavem per no perdre el cap. Gall tot escuat.

6 Cobrissin. Desxifra un enigma musical. 7 As. Sentíeu una profunda aversió per l’oralitat. Copsi. 8 Na Pili perd el cap. De fusta. La cara B de cada dia. 9 Al capdamunt de l’edifici, un Eduard. Toca sense respirar. Quimèric. 10 Tracta de poesia sobre la vida saludable. Aquestes no arriben a la santificac­ió. Fòsfor.

11 El triftong de la tercera edat. Efluvis nocius considerat­s com la causa de les malalties infecciose­s i epidèmique­s. Mor per asfíxia. 12 Separació d’obra entre pisos d’un edifici. Faig eslàlom. 13 Estri per a la feina. Estri o tanda. S’ho miri amb bons ulls. 14 Aclareix els detalls d’una xerrada. Deixades per mortes.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain