La Vanguardia

Humor que surt car

-

Quan es va confirmar la notícia que l’humorista Dani Mateo s’ha de presentar a un jutjat per un suposat delicte d’ultratge als símbols espanyols, no donava crèdit al que estava llegint. Però sí, cada vegada hi ha més gent que pel fet de fer humor és massacrada a les xarxes socials i acaba declarant als jutjats amb desenllaç incert i, si més no, veient perjudicad­a la seva trajectòri­a profession­al, amb intromissi­ons que arriben a la vida privada.

Dit això, a mi en particular no m’agraden els gags que poden ofendre altres persones, com és el cas d’en Dani Mateo mocant-se amb una bandera espanyola. Com tampoc em va fer cap gràcia veure en Toni Soler fent el mateix amb uns mocadors amb les quatre barres de la nostra senyera.

Abans de fer o dir segons què, potser seria bo per a tothom una mica d’autoregula­ció, pensant que hi ha molta gent que es pot sentir ofesa i no és el millor moment per crispar els ànims. Per a això ja tenim els polítics, que dia a dia se superen amb els seus estira-i-arronsa, propis d’un pati d’escola.

Que un humorista (i no és l’únic) hagi de declarar davant d’un jutjat per un gag no és el que s’espera d’un país on la llibertat d’expressió és un dret.

M.À. BATALLA SALVADÓ Subscripto­ra

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain