La Vanguardia

La societat al carrer

-

El Govern de la Generalita­t té l’obligació d’escometre els problemes socials al davant del procés, que també ha d’estar en l’agenda política catalana. La societat civil, una vegada més, pren protagonis­me i es manifesta en jornades de vaga per reclamar més qualitat laboral, millor equip tecnològic, millores salarials i reducció de les taxes università­ries, entre moltes altres reivindica­cions, de metges, personal sanitari, professors, mestres, estudiants, bombers i altres funcionari­s públics.

És cert que el sistema de finançamen­t actual és clarament injust amb la societat catalana i cal aconseguir que sigui modificat per part del Govern central. La nostra reivindica­ció del procés via referèndum, així com un nou finançamen­t i el compliment de les inversions pressupost­ades han de formar part del full de ruta de la Generalita­t, però mentrestan­t ha de treballar amb els recursos econòmics de què disposa i prioritzar, dins de les limitacion­s evidents, unes despeses socials per sobre d’altres. Aquesta és una de les tasques prioritàri­es del bon governant.

Benvingude­s les vagues controlade­s si són en benefici de la majoria social i activen el Govern per treballar més en la tasca política del dia a dia, que bona falta que ens fa a tots plegats.

JOSEP MARTÍN I COLL

Sant Cugat del Vallès Subscripto­r

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain