La Vanguardia

El lector expone

Marxeu ben lluny i experiment­eu

-

He buscat nova feina, he fet nous amics i he conservat els que valien la pena, els veritables. He tornat d’un viatge on he experiment­at el que és estar sola al món. Vaig marxar amb un bitllet d’anada i tornada, pocs diners i una maleta amb roba per a tres mesos, que al final es van allargar un any. Amb moltes ganes de viure en un lloc ben oposat al meu i algunes pors també.

Però torno a la meva coneguda rutina i entorn sabent gairebé què trobaré cada dia. Torno a tenir una feina estressant i a notar que anem ràpid tot el dia. I, curiosamen­t , és l’anomenada zona confort.

Quan ets fora el més positiu és la quantitat de nous estímuls que vius cada dia; olors i sabors que no reconeixes, gent interessan­tíssima, maneres de fer, d’entendre la vida i valors diferents. Les relacions es tornen més valuoses atès que no tens els teus a prop.

Ser lluny de casa vol dir adaptar-se per sobre de tot, trencar amb l’estipulat, fer coses que mai t’havies plantejat i assaborir cada moment. Dones molt valor a una simple abraçada i saps que passaran mesos fins que facis amistats i sentis l’escalfor humana. I malgrat que les aventures llunyanes tinguin riscos i fins i tot en tornar et sentis descol·locat, ha valgut la pena.

A molts adolescent­s que no saben (comprensib­lement) què estudiar, a què dedicar-se, els diria: marxeu primer i experiment­eu. No cal un gran pressupost, ni cal tampoc anar a estudiar i enclaustar-se en una superescol­a. De vegades, només amb bon assessoram­ent n’hi ha prou.

Ara ja fa un temps que vaig tornar, però hi ha dies que de cop en sento com si hagués tornat ahir. CRISTINA GÓMEZ I GARCÍA

Rubí

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain