La Vanguardia

Les paraules dels bisbes

-

La Conferènci­a Episcopal Tarraconen­se ha fet pública una carta, en resposta a la de la germana de Jordi Turull, expressant la seva preocupaci­ó i el seu respecte davant la vaga de fam que fan els quatre polítics empresonat­s, que posa en perill la seva salut i fins i tot la seva vida. Afegeixen que costa d’entendre la llarga presó preventiva i confien que les autoritats judicials resoldran de forma ràpida els recursos presentats, així com esperen que el judici tindrà totes les garanties jurídiques, tot plegat en el menys temps possible. També s’ha de dir que el bisbat de Solsona s’ha adherit al dejuni voluntari que es farà cada divendres mentre duri la vaga dels polítics presos.

Amb tot el respecte que em mereix l’Església catalana, no cal dir que estic completame­nt d’acord amb tot el que diuen. Ara bé, davant les paraules del president Torra gairebé incitant a la violència ciutadana, paraules impresenta­bles de qualsevol governant i que ens han fet caure la cara de vergonya a molta gent, he trobat a faltar el seu mestratge sobre aquest tema i una crida a la calma i a la concòrdia. I el seu silenci realment em preocupa.

Espero que els nostres bisbes ens guiïn en aquests moments de tensió amb les seves paraules sempre sàvies, que més que mai necessitem per trobar el proverbial seny que sembla que els nostres representa­nts polítics han perdut pel camí.

RAMON RIU CODINACH Manlleu

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain