La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10318

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Si parlem de dies de la setmana, el proper. Clavades com les ciències dels matemàtics.

2 Amanir amb oli, sal i potser vinagre. Aquesta té dos colors. 3 Noranta romans. Aplicareu els llavis al piu de sortida i aspirareu. Mil menys mil.

4 Zona gens fèrtil, que ens deixa sense paraules. Sobresou que recorda un mític canal televisiu. Té la vista clara només quan no pren vi. 5 Marès que em resulta molt familiar. Defequem. 6 Preposició d’acompanyam­ent. Deix o titlla. Molibdè. 7 El pronom feble que precedeix l’ut. Donar les gràcies. En un cert sentit, entitat. 8 Sofre. Enganyà. Et quedes a mitges d’aquell bell conte de Cortázar que es diu “Lejana”. Yolanda Sánchez Abel. 9 Peça transversa­l de les que sostenen la coberta d’una nau. Examinada amb una targeta de crèdit a la mà. Mulla perquè no mira. 10 Li carregava els neulers. Els bons doctors l’esperen quan senten Cum. 11 Segella una carta. Victoriós. 12 Club de Natació. Helis sense hidrogen. No pas apresa, sinó que ja venia de sèrie. 13 Mirall. Clissaren. 14 Ocellet. Transpiran­t com bojos.

VERTICALS 1 Insultes algú fins a l’ofensa premeditad­ament dolorosa. Estimbem. 2 No creat. M’hi acosto.

3 La part posterior del banc. Mirem sense vocalitzar. Otomà. L’arbre del tres catorze setze. 4 Llevar la vista a algú. S’aïra. 5 Navegant. Palmereta també coneguda amb el nom de margalló. 6 Tomaca que et deixa sense vocalitzar. Oferiríeu de franc. Filen sense gaire fe. 7 El cosí de la llama més present a les joieries. Membres virils d’alguns mamífers. Est. 8 L’era, el camp d’eres? Relatiu als pèls de les pestanyes. Vot anaeròbic. 9 Incògnita que multiplica. Torbs de muntanya. Fílies que no són consonànti­ques. 10 S’acostumen. Vagis marcant la carretera amb senyals que indiquen el camí.

11 Perd la verticalit­at en una lloriguera. Mots anaeròbics. Perjudique­u a l’esquiador fins fer-li mal.

12 Típica actitud de paleta dropo. La part inferior del bust. Abonyegarà. 13 Vermellors de la pell degudes a una congestió capil·lar. Estan fixades al calendari. 14 Canelobre de diversos braços que penjava del sostre. Endolcint.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain