La Vanguardia

El pis d’un depenent

-

Sóc una persona de 77 anys. Em moc en cadira de rodes i tinc moltes dificultat­s per fer quatre passes sense recolzar-me. Visc en un pis per a gent gran, La Capa de la Marina de la Zona Franca, en unes condicions que el meu estat de salut fan cada dia més precàries. Les portes no estan dissenyade­s per cadires de rodes. Només hi ha un ascensor, i si s’espatlla ens quedem aïllats a casa. Els taulells de la cuina són massa alts per treballar-hi. No tinc dutxa, i per entrar i sortir de la banyera necessito sempre una persona que m’ajudi. I les despeses d’adaptació i reparacion­s van a càrrec dels residents, amb problemes per arribar a final de mes.

A més, els dies festius i les vacances, amb més de 40 persones grans, no hi ha ningú a càrrec de l’edifici a qui acudir en cas de necessitat. Persones mortes aquí van tardar dies a trobar-les. En el meu cas, gairebé sense autonomia, i sense reconeixem­ent oficial del meu grau de dependènci­a, m’he de pagar ajudes extres els dies festius per cobrir els mínims d’higiene i alimentaci­ó.

Fa anys que comunico les condicions de l’edifici al Patronat de l’Habitatge i al Consell del Districte Sants Montjuïc sense resultats. També fa gairebé tres anys que lluito perquè se’m reconegui la meva dependènci­a. Una cosa i l’altra, sense gaire èxit.

PERE TRAVERIA SAUS Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain