La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Establimen­ts on es treballave­n materials metal·lúrgics. Aquesta té forma de lobus. 2 Els marcadors en el joc del billar. Pregada amb posat de peix. Principi d’ignició. 3 Producte fàl·lic de l’horta. Aquestes no n’exclouen cap. Fase petrogràfi­ca fluida d’origen profund i de gran mobilitat. 4 Intervé. La flor de Gala. 5 Gos a l’alfabet. Mamo sense ajuntar els llavis. Viatgeu a Esterri. Associació de compradors danesos. 6 Matriu. Capolem la carn. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 7 Piles. Morats foscos. 8 La lletra que tancava la saviesa, segons els grecs. Carai, on han marxat les consonants? Emprenyat.

9 Sofre. Que tothom li té por, encara que no digui ni piu. La divinitat anglosaxon­a. Anar sense vocalistes.

10 Deixava el càrrec per pròpia iniciativa. El camí de Jesús Moncada.

11 Hores sense cap ni peus. Ampolletes petites de coll llarg i prim. Ester Llopis Navarro. 12 En aquesta situació exerceix el nedador. Fleumes com ells sols. 13 Foc anaeròbic. Donem consistènc­ia. Introdueix­i la seva voluntat en una urna. 14 Sortir. L’arrel més autèntica de qualsevol cosa.

VERTICALS 1 Ho elaboren amb un ventilador. Ho és molt qui és meticulós en els detalls. Troba a faltar els pares tothora, i el seu mal no té remei. 2 Reduïm el cost. El posi ben erecte. 3 Aquest l’ensumaven pel nas, ara fa un segle. Radiàvem. Incògnita.

4 Gran Canària. Agafem basques. El lloc més fugisser de l’hospital.

5 Combustió, també. Que té les flors damunt les branques de més d’un any. 6 Est. El bruixot d’en Picanyol. Els esperats finals dels combats. Estris que serveixen per a alguna cosa.

7 Mirar l’horitzó. Remeno els troncs per revifar el foc. Ho conec, és a la brúixola. 8 Revifa. Les lletres dels mascles dominants. 9 Fatigat. Emprenyada. Cascos medievals. 10 Comença a odiar. Sobirans venecians. En major o menor mesura, és al firmament. Est. 11 Euga de color roig fosc. Decidí perdre el cap per un vegetal. Sofia Valenzuela Noy. 12 As. Quan és popular vol dir que tothom demana el mateix. Torno a posar la gallina al foc. 13 Que té les flors masculines i les flors femenines en individus distints. Plori fent escarafall­s. 14 Practica el verb més promogut per Facebook. Passava a un altre estat de consciènci­a còsmica.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain