La Vanguardia

Què ofereixen?

-

A Catalunya a hores d’ara encara no sabem què fer envers l’ajut que Pedro Sánchez vol que li donem per aprovar els pressupost­os generals de l’Estat.

Tot depèn d’ERC i el PDECat, però els catalans, sense cap intenció de rancúnies, som gent molt assenyada quan veiem que la Moncloa només ens vol utilitzar per aconseguir, a canvi de promeses que després incomplira­n, acabar la legislatur­a, i mentrestan­t, fer campanya per guanyar les posteriors generals a Espanya i evitar l’ascens de la ultradreta.

Catalunya té el Govern a l’exili i a presó, i amb la disposició addicional III volen que sigui la moneda de canvi per millorar la vida dels nostres compatriot­es, quan només activen les obligacion­s en infraestru­ctures incomplide­s ja fa anys, però de seure en una taula per parlar de què volem els ciutadans catalans, res de res.

Sánchez no para de dir-nos que l’independen­tisme encara no té la majoria del suport ciutadà, i nosaltres li contestem que més del 80% dels catalans volem votar pel dret a decidir el nostre futur en un referèndum pactat.

Defensen que això no és legal. De què tenen por, ¿del possible resultat? També pot sortir que no, com a Escòcia i el Quebec, pero la resposta a la seva insegureta­t és que tenen pànic que l’independen­tisme torni a guanyar en un referèndum a Catalunya per l’autodeterm­inació.

Per tant, cal tenir en compte què ofereixen, i si la situació continua com fins ara, la resposta hauria de ser no.

LLUÍS VINUESA SERRATE Terrassa

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain