La Vanguardia

Els manters del metro

-

Estimada alcaldessa, és un fet que a Barcelona els manters ens envaeixen. Sabem què s’hi ven i el negoci que genera. No li preguntaré per què està prohibit comprar, però no vendre. Suposo que la seva opció consisteix a fer els ulls grossos. Imagino que és la seva manera de fer una bona obra.

Avui he hagut de fer un transbord a la parada de metro de Catalunya. En creuar la barrera després de validar el bitllet s’ha produït un coll d’ampolla entre la gent que entràvem i els que sortien, propiciat pels aparadors dels venedors ambulants. TMB es pot permetre que els passadisso­s del metro s’estrenyin d’aquesta manera? Com TMB o l’Ajuntament poden garantir la seguretat dels usuaris en aquests casos?

Fa poc temps he estat al Japó, i allà hi ha estacions de tren i metro enormes amb veritables galeries on pràcticame­nt s’hi pot comprar de tot. No em sembla un model a menystenir, però implica una infraestru­ctura diferent. Mentrestan­t, garantim, si us plau, els passadisso­s com a zones de pas, i no com a expositors. LAURA SÁNCHEZ GRANÉS Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain