La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10365

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Mostrà el seu encant en tot l’esplendor possible. Endevinall­a culta. Quatre romans que tornen del celler. 2 Els primers dels últims. Peixos que no són emperadors, tot i que ho pugui semblar. Ben rebuda i tractada. 3 Barrejo menges i vins sense passar per la vicaria. Estacions de servei al bell mig dels deserts. Escaire. 4 A les portes de Barcelona. Arrambant per darrere. L’element químic víctima del gènere Western. 5 Renilli. Sorolls sords i llunyans que precedeixe­n les grans tempestes. 6 És de mal to mostrar tot el tòrax. Test sense plantes. L’Eva en plena agitació. 7 Poble subjugat. Relatiu a les molècules més atractives.

8 Es fonamenta. Feta rodolins. Bea decapitada. 9 Comença a edificar. Monarca que relacionem ipso facto amb les figures piramidals. Dels moltons o Montsants. 10 Sigui d’un preu més aviat elevat. Estranyame­nt poc denses. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 11 Acaba com comença. Espantà. L’accident geogràfic més esportiu. 12 Es queda entre les centúries

llegint novel·les de gals. Domina les naus, ja siguin industrial­s com marines. Crit de queixa. 13 Comença a emparar-se’n. El país del te. Boxes sense cap ni peus. 14 Ho faríem servir. Segells que tanquen els missatges més secrets.

VERTICALS 1 La zona més delicada dels que treballem asseguts. Li subvencion­areu els estudis. 2 Olla destapada. Picada a ran de terra. Van fent omeda. 3 El primer de tots. Les racions que recorden les dels vaquers. Pujada amb efectes musculars.

4 Començamen­t. El lligat més simple, també conegut com lligat de plana. Res no és. 5 Ho reduíem literalmen­t, fins que deduíem que també es pot dir així. Arrangí les coses d’una manera determinad­a. 6 Camp d’eres per on passejava en Flynn. Xerrameca. El cos de les rees. 7 Portada dialèctica. Impossibil­itat de caminar per pèrdua de la coordinaci­ó dels moviments adequats. Abundant. 8 Que obeeix a la mateixa llei. Sarró que serveix de menjadora per als cavalls. 9 Gros i bru. Feia la feina del magnet. Tal.

10 Casa pairal. Lavabo indoor. El final mig l’encarna. 11 Remenin les brases perquè el foc revifi. Dibuixo rumbs aquàtics. Centúria. 12 Talli els brots tendres d’un arbre al jardí de la família d’en Doraemon. L’acrònim més relacionat amb les normes de la Unió Europea. El metall més noble.

13 Fumis sense deixar rastre. Les posen ben dretes. Comoditat suprema.

14 Maleta. Pronunciac­ions confuses que fan articular indiferent­ment les paraules.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain