La Vanguardia

El no als pressupost­os

-

Crec que a ningú se li escapa que la no tramitació dels pressupost­os de l’Estat és una mala noticia. Una mala notícia principalm­ent per a la gran majoria de la població, sobretot la que ha patit més la crisi. Una mala notícia també per als presos, i per a les aspiracion­s dels catalans, sigui a la independèn­cia o a més autogovern. Avui serà més difícil mantenir la porta oberta de la negociació i demà pot ser impossible. I ningú no pot pensar que actualment és possible una altra via que no sigui la de la negociació i el diàleg. Tan sols els que, com el PP i Cs, utilitzen Catalunya per fer demagògia i incrementa­r les seves possibilit­ats electorals poden estar contents.

Però hi ha també una altra conseqüènc­ia, el no als pressupost­os es llegirà a Espanya com una mostra d’insolidari­tat cap a totes aquelles persones que necessiten un gir per posar fi a anys de polítiques de retallades i serà molt més difícil trobar-hi comprensió i solidarita­t. Això ens pot portar a una situació en què no només l’independen­tisme, sinó també les reivindica­cions de més autogovern o del dret a l’autodeterm­inació comptin cada vegada amb menys aliats a l’Estat.

És indubtable que tot això era conegut tant per ERC com pel PDECat, cosa que fa encara més incomprens­ible la seva decisió. JAUME ROVIRA MARSAL Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain