La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 El regne de la verdor. Que s’assembla una mica a la mica. 2 Branca de la biologia que estudia el comportame­nt dels animals. Munió de rodes. 3 Ho està qui encara no ha ingerit cap aliment des que s’ha llevat. Lloem fins a la nàusea. Finalitat present a l’alfabet grec. 4 L’eina que solca la terra per deixar-la preparada per a la sembra. La consonant amb què topes sortint de Masquefa. L’oncle, familiarme­nt.

5 Sis romans al Priorat. En un cert sentit, els nostres besavis el consumien pel nas. Predecesso­r peninsular. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 6 El transport més veloç. Fa la feina de la princesa confinada quan s’acosta el príncep. Comença a atrapar-lo. 7 Composicio­ns musicals aptes per a un intercanvi entre tres parelles. Dia sense albada. Vacuïtat al pentagrama. 8 Est. Fan confiança. Vent que ve del sud.

9 Sud agitat. Madureses paulines. Estació de servei al bell mig del desert.

10 El cantant dels Brams. Deixats per morts. Sofre. 11 Conjunts d’animals de ploma. Art laic. Omòplat lluny de la cuina. 12 No és pas una mera cimera. Relatiu als col·legiats que dirigeixen un partit de futbol. Comencen a agrupar-se. 13 Estellis un tronc amb la destral. Vaig de mal en pitjor.

14 Fer-lo significa mostrar una certa mandra vital a l’hora de completar les tasques. Facin ostentació dels seus orígens nobles.

VERTICALS 1 Li barrava el pas mentre badava. Fermar un cavall. 2 Difuses. M’ho miro d’una hora lluny. 3 Fada. Demostri que les teories futbolísti­ques del rival són falses. Con sense el forat central. 4 Eviti. Els exàmens més habituals. 5 Tonalitat. Rap degollat. Deixaria per escrit les últimes voluntats. 6 Cap militar turc. Sorra. Manuel Barrera Solar. 7 Encapçalat. Palmeres esponerose­s envoltades de sorra. Entrem a Barcino.

8 Associació uruguaiana de futbol. Fent-ho servir. Tres de triples. 9 Un miler. Gens religiós, però molt apreciat a les xarxes. Clienta. 10 Mirem sense ajuntar mai els llavis. Rogencs com els cavalls de pelatge rossenc. Emprenyats a la irlandesa. 11 El noble que ens adverteix. Trumfo de qui va a tot. Lluís Jaumandreu Osmort. 12 Principi administra­tiu. L’emprenyada d’en Levin. Xuto la pilota procurant que no aixequi un pam de terra. Cal pitjar-lo per engegar la tele. 13 Quan va sol no es talla. La xifra sentimenta­lment més conflictiv­a. De l’oceà. 14 Faré com algú altre. Equiangula­r.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain