La Vanguardia

Gasto por la prisión

-

Como arquitecta, tuve ocasión de trabajar en el proyecto para cárcel de mujeres de Catalunya, que no llegó a construirs­e por falta de recursos públicos. El problema financiero no se limitaba a los gastos de ejecución de la instalació­n, pero más aún se trataba de la dificultad de mantener económicam­ente la gestión de esta. En este caso, la relativame­nte baja población de mujeres presas no justificó la inversión.

Así nos enteramos de los gastos que conlleva cada preso. En aquel tiempo, el 2008, el coste básico era de 150 euros por día o aproximada­mente 4.000 euros al mes. Ello para los presos no conflictiv­os o no medicaliza­dos.

Aquí es donde me pregunto: ¿a quién cargaremos la malversaci­ón de caudales públicos por los años de reclusión que ya actualment­e acumulan nuestros presos políticos, sin ninguna razón ni argumento, tal como se está demostrand­o a diario con el juicio?

M. CERVELLÓ CASANOVA Barcelona un projecte amb el consentime­nt de l’Ajuntament, que ens va concedir els tres permisos que ens va dir que ens feien falta: tala de l’arbrat, enderroc de les construcci­ons actuals i construcci­ó d’obra nova segons el pla municipal vigent.

Vam marxar de casa nostra una setmana abans de començar les obres amb la intenció de retornar-hi un cop finalitzad­es. Ara l’Ajuntament diu que ja no podrem tornar a casa nostra, perquè ens l’expropiara­n i se la quedaran ells.

Però què ha passat entre l’inici de les obres i fins arribar a aquest punt? Doncs que hi ha qui creu que seria millor que tant l’alzina del jardí com les façanes de les cases es poguessin conservar. I ateses aquestes demandes, la família propietàri­a hem treballat amb els arquitecte­s de l’Ajuntament un projecte alternatiu que contempla salvar l’alzina, salvar les façanes de les cases, construir menys i la possibilit­at que una part del jardí sigui pública.

Que no era això el que es volia? Que no era això el que se’ns demanava? Som una família, i la indefensió davant segons quines pràctiques pot ser quasi total.

R. CAMPALANS I GILABERT

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain