La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Fas vídeos, encara que sigui amb el mòbil, de la signatura del contracte a Xangai. Passaré tota la informació d’un disc dur a un altre.

2 Veratres, plantes de les ranunculàc­ies. Els que surten de l’aixeta solen ser d’aigua. 3 Res no és. El cos central de l’hotel. Empetitit. 4 Que no fa gens de renou. A les portes d’Istanbul. Aquest dibuixant no té gaire mà pel Manga. 5 Mamem sense ajuntar els llavis mai. Desava les vocals. Amagat. Iode. 6 Portaré. Els venedors de pisos més vegetarian­s. Fixa cabells i mobles de cuina. 7 Elevar consultes sense videoarbit­ratge. Trumfo. La teva tarima prosaica. Pot destapat.

8 Asceta islàmic venerat en vida i després de mort. Afortunats. 9 Torrat al forn. Conjunts d’estris per fer feina. 10 Delecti. Gerra. 11 El mallorquí. Ball antic que ballaven un nombre indefinit de balladors donant-se la mà i formant cadena. Receli de les vocalistes. 12 Centúria de romans. Trinxa. La lletra grega de l’antiga Rhodèsia. A les portes del Partenó. 13 Teníeu la identitat del fill gran que s’emporta tot el que li deixen els pares. Rígid com una cerra. Infusió de les cinc de la tarda. 14 Reflexiona. Camps sembrats de sègol.

VERTICALS 1 Jornades festives amb ressons molt portugueso­s. No assoleix l’expectativ­a creada pel vinater.

2 Comença a il·luminar. Marcides quan s’acosta Nadal. La nota musical més vàcua. 3 Està tan llosc que no es veu tot. Del ronyó de Renault. Principi de pensament. 4 Manera de treballar. Que protegeixe­n, emparen i defensen. 5 Banussos. Relatiu al nostre vas sanguini més important. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

6 Vibració audible. Esfèric, però una mica deformat. Si se’n surt així és que triomfa quan torna de Sòria. 7 Córrer amb el cap. Extreure-ho del subsol. Extremitat­s que permeten aixecar el vol. 8 Aquestes tres van per Messenger. Sentits. Feu caure la senyora de la T. 9 Còpula. Petits castellers de Granollers. La quarta paret tèxtil. Plata. 10 Gas metà, inflamable, que es desprèn en les mines de carbó i forma amb l’aire una mescla explosiva de gran potència. Divideixo un camí en tres opcions. 11 Raquetes a l’Iraq. La mena de metall que més detesten els caragols. De cor nihilista. 12 Aplega vocals. Que llueix banyes de manera ostensible, i potser per això viu tens. Acaba com comença. 13 Vermell que fa goig. Relatiu a la vida, en general. Al capdavant del tren. 14 Pal de vaixell fermat amb un cable d’acer. Surts de port transporta­nt matèries extretes de Súria i Cardona.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain