La Vanguardia

La sanitat catalana

-

L’hospital Josep Trueta de Girona tarda quatre mesos a donar hora al malalt per poder ferse una ressonànci­a magnètica i dos anys per rebre el servei neurològic d’una electromio­grafia. L’hospital Clínic de Barcelona està al límit de la seva capacitat i de poder atendre els malalts. L’hospital Vall d’Hebron està col·lapsat. A l’hospital de Campdevàno­l tarden no menys de dos mesos a donar-te hora per visitar-te amb un especialis­ta o per fer-te una ecografia. El metge de capçalera tarda una setmana per tenir hora disponible de visita.

En fi, tot plegat és un no acabar. Tot això em fa pensar que possibleme­nt, en alguns casos, la prestació dels serveis sanitaris d’aquest país pot ser programada fins i tot a data post mortem.

I jo em pregunto com pot ser que els usuaris de la sanitat pública de Catalunya tinguem aquesta manca d’atenció en ple segle XXI? Per què en els pressupost­os de la Generalita­t de Catalunya no es destinen més diners públics a aquests serveis bàsics i essencials pera las al ut dele spersones?Fi ns quan estem disposats a aguantar aquesta situació? Com és possible que ara que està tan de moda fer manifestac­ions i vagues generals per tot siguem incapaços de plantar cara i exigir la dimissió, d’una vegada per totes, als responsabl­es d’aquesta situació?

ESTANISLAO ROTA TALLANT Subscripto­r Ripoll

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain