La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Estudiós de la vida d’algú. Precedeix el vòmit de l’arquitecte. 2 Es pon caòticamen­t. Clava el pal metàl·lic en el cos del pollastre. Gros i anaeròbic. 3 Aquests s’ocupen de fer un seguiment global dels estudiants. Persones que escolten. 4 Extremitat­s que fan elevar els cossos de les aus. Prefix que pot ser de xoc. Aliment de sant Joan per antonomàsi­a. 5 Aquesta és de llarga durada. Transports molt veloços.

6 La preposició més cortesa. Armadura verda. Esclau espartà. Cues de maniquins. 7 La cadena radiofònic­a més existencia­l. El teló de la finestra. Iode. 8 Faré el primer cop a la pista central de Wimbledon. Tova.

9 Sofre. Tindré un posat tranquil. Coll escapçat. Jornada. 10 Flaire. Manera. Expressió musical força filosòfica. 11 Menja italiana que trobem a faltar cada final de mes. Siguin a ics quilòmetre­s d’aquí. La més vibrant de l’alfabet. 12 Absolució que no resol res. El deixava per mort. Brollo com un mexicà eixerit.

13 Monarca. Intervenim quirúrgica­ment. Així comencen totes les tupinades. 14 Alimentes els cadells humans de la manera més natural. Estanyols.

VERTICALS 1 Pilotes tractades a cops pel jugador de bàsquet. Farà l’últim àpat del dia. 2 Polisacàri­ds vegetals constituït­s per cadenes curtes de fructosa. Tèpal del periant de les orquídies, normalment de posició inferior, diferent dels altres per la forma i el color. 3 Escolliu per una de les alternativ­es que us ofereixen. Superfície­s rocoses llises i no cobertes per vegetació. Comença a il·luminar per quaranta-nou sestercis. 4 Gros i bru. Cable que evita que un puntal de càrrega es desplaci lateralmen­t. Aquesta és veritable. Est. 5 Carrer que surt bé de preu. Esgarrapar. Trumfo. 6 Proveir d’agafadors. Teníem una certa identitat. Lupe decapitada. 7 La nota musical més activa. Ajuntaré. Sents una profunda aversió. 8 Clotades. Sentir una profunda aversió. 9 Remeno les brases d’un foc amb ganes de revifar-lo. Que es poden sentir. Xai que torna.

10 Principi de radiació que mena a una unitat determinad­a. Drecera. Afer. 11 Centúria. Relativa a la blava immensitat aquàtica. L’objectiu de l’alpinista. Meridió. 12 Qualitat que pren un aliment passat. Aparellats per emprendre una navegació.

13 Es posin drets. En un cert sentit, s’instal·la entre el brancatge. Nues i escuades. 14 Criminal. Ortòtrops.

 ??  ?? Núm 10428
Núm 10428

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain