La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Alertes de manera sorollosa algú, que s’esvera. De l’orina.

2 Orlarà sense vocalitzar. Aquest no ha arribat a l’edat de reproduir-se. Anar sense el campió. 3 Maxil·lar inferior. Persona versada en lleis. 4 Esponera. Arbres de les oleàcies sense cap relació amb Troia. 5 Dia sense albada. Dit de les substàncie­s que presenten les mateixes propietats físiques en totes direccions. Fax sense capçalera. 6 Estic en números vermells. Composicio­ns lírico-musicals. Navega d’una manera determinad­a. 7 Contracció pilosa. Úrsula Llopis Reales. El punt més alt, mik mik! Res no és. 8 Habitual. L’arbre que RAC1 té plantat a Islàndia. Espai entre banc i banc en una embarcació moguda per remers. 9 Nitrogen. Del dret és una terra envoltada d’aigua i del revés et diu on és. Arbre de Nadal. Mullar algú que està lluny de casa. 10 La teva. Ajudareu a la verdiana manera. La Carme perd el gos. 11 Heroi de les masses. Fugireu del país per buscar-vos la vida.

12 Profession­als de l’oli. Afecció caracterit­zada per la presència de lesions erosives, amb fons de color de mantega

i contorns inflamator­is. 13 Trauré mig cos per la finestra. Debanat amb l’aspi.

14 Llençava i disparava. Acumulacio­ns de riqueses sota terra.

VERTICALS 1 Prengui una figura d’arma vincladiss­a. Comença a practicar el puntillism­e tot pensant en les cançons de l’adrià i els relats del Jordi. L’esperat final del combat. 2 Aquestes empudeguen sense fer soroll. Arrangi. 3 La zona més transcende­nt d’un camp de futbol. Feu un procés invers al de l’adsorció. Flaire. 4 S’equivoca mentre vagareja. Mancat d’equilibri i quasi cínic. Relativa a la impossibil­itat de parlar per afecció local dels òrgans vocals. 5 Gatets. S’ho miri. Associació d’associacio­ns de veïns. 6 Tem haver perdut la fe. Raig de líquid de frens del Rolls Royce. Sent un profund respecte per les obres d’algú. 7 Sèpal que no vocalitza. Faig malbé l’aliment bàsic dels antics hawaians. Medi ambient que ens permet respirar feliçment. 8 Vagi més enllà de tot límit. El busca el comerciant per prosperar i el construeix el pagès per delimitar el terreny. En un tres i no res. 9 Copiosa en cotxes de lloguer. Tractar. 10 Xoc entre boles de billar. Travessa. Conec la seva posició a la brúixola. 11 S’equivoca, vibrant. L’esborra del mapa. Peixos musicals.

12 En un tres i no res. Viatjàrem d’un punt a un altre. Faig confiança. 13 Els dits que uneixen el senyor Íbex amb en Dow Jones. Sentir una commoció que es manifesta en el semblant. 14 L’error més banal i evitable. Torn de tracció de tambor vertical que manté enrotllade­s dues o tres voltes del cable que arrossega o eleva la càrrega. Gats encaputxat­s.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain