La Vanguardia

Zoo,oques Grasses, Buhos i Asian Dub Foundation,a la Copa

Els valencians ofereixen a Girona el penúltim concert de la seva gira,la mateixa nit que podrem gaudir de la banda d’osona Oques Grasses

-

Les Fires de Sant Narcís s’omplen de música de qualitat, amb una proposta divertida i eclèctica que agradarà a tothom, amb grups tan destacats com Asian Dub Foundation, Zoo, Oques Grasses, Lildami, Cala Vento i Koko Jean. La Copa, la Copeta, Sant Feliu, l’envelat de la plaça de Miquel de Palol i l’auditori seran l’epicentre de la música a Girona del 25 d’octubre al 2 de novembre.

Una proposta que supera la d’una festa major, segons el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Dinamitzac­ió del Territori i Joventut de l’ajuntament de Girona, Carles Ribas, per convertir-se en un “aparador de l’aposta per la música de la ciutat, amb actuacions de qualitat, talent del territori i artistes internacio­nals”. Precisamen­t, la Copa serà un dels espais preferits pels amants de la música, que reunirà els dos grans concerts de Sant Narcís, el 26 d’octubre i el 2 de novembre. Al primer, ballarem i cantarem al so dels valencians Zoo i els osonencs Oques Grasses. Els acompanyar­an, per acabar bé una nit de molt bona música, el quintet femení Maruja Limón.

Zoo, final de gira Zoo arriba a Girona per celebrar el que serà el penúltim concert de la seva gira ‘2K19’ amb la qual han celebrat el cinquè aniversari de la banda. I compte, perquè ja han anunciat la seva retirada temporal dels escenaris, per produir durant l’any 2020 el seu nou àlbum, de manera que la cita de Girona serà gairebé imprescind­ible pels fans d’aquesta banda. Aquest coŀlectiu musical, nascut el 2014 de la mà d’antonio Sànchez, també conegut com Panxo, ha fet vibrar les places i carrers de tot Catalunya i la Comunitat Valenciana, amb els seus temes que barregen el rap, el breakbeat, el reguetón, el rock i l’ska, amb ritmes electrònic­s. Segur que a la Copa hi sonen grans himnes com ‘Karrer de l’amargura’, ‘Cançons d’ofrena’, ‘Robot’ i ‘Omertà’, que podrem corejar i ballar fins ben entrada la nit.

El mateix dia, una altra banda masculina, els set components d’oques Grasses ocuparan l’escenari de la Copa amb ‘Fans del sol’, el seu nou treball. No hi ha dubte que els osonencs són un dels grans noms de l’escena de la música en català actual, gràcies a una sonoritat innovadora, arriscada i trencadora. Una banda amb un talent, una imaginació i una personalit­at desbordant­s que demostren en temes com ‘Fans del sol’, ‘In the night’ o ‘Inevitable’. Disposats a saltar i ballar al ritme d’aquestes oques tan especials?

El segon dissabte de Fires també té un cartell de primer nivell, amb el músic de Sitges Ramon Mirabet –que actuarà per primer cop a la Copa-, la banda de Calafell Buhos i el traper terrassenc Lildami. Per estrenar el mes de novembre, Mirabet ens transporta als seus mons plens de cançons amb noves sonoritats que arriben fins a l’epicentre del rock. Uns mons que es concentren en el seu àlbum ‘Begin Again’, un disc elaborat amb la paciència d’un artesà, fet a base de cops contra els murs del temps, de la inspiració i de la pressió.

Black music big band La música negra i el funk també estaran molt presents a la Copa la vigília de Sant Narcís amb els concerts dels sevillans O’funk’illo i de la Black Music Big Band, que revisitara­n el repertori de la banda california­na Red Hot Chilli Peppers en un concert únic i irrepetibl­e que s’estrenarà a les Fires de Sant Narcís. Una coproducci­ó entre l’ajuntament de Girona i la mateixa Black Music.

I l’1 de novembre sentirem i gaudirem dels ritmes de la banda internacio­nal Asian Dub Foundation, originària de Londres i creada el 1993, que serà un dels plats forts de l’edició d’aquest any de les Fires. El grup londinenc arriba per primer cop a l’escenari de les Fires amb el seu espectacul­ar directe i un ADN singular, barreja de jungle, dub, guitarres punk rock, sitar i sons de música tradiciona­l índia samplejats.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain