La Vanguardia

Les fires de cotxes d’ocasió i KM0, un autèntic referent a la província de Girona

El mercat del cotxe de segona mà creix, i el de cotxes de Km0 es dispara

-

Actualment, a la província de Girona hi ha dues fires imprescind­ibles pel sector: Expocasió KM0 i Firavo

Tot i l’entrada en vigor del WLTP, la venda de cotxes d’ocasió ha crescut en el primer quatrimest­re de l’any un 4,2% més que l’any anterior, segons dades de l’associació Nacional de Venedors de Vehicles a Motor, Reparació i Recanvis (Ganvam). Al marge d’això, a més, el 63% de les vendes en el mercat d’ocasió correspone­n a vehicles dièsel. S’han comerciali­tzat 1,6 vehicles d’ocasió per cada un de nou.

A les comarques gironines s’hi suma un factor afegit en aquestes dades, que són les fires de cotxes d’ocasió i quilòmetre zero. Durant un cap de setmana, l’interessat en comprar o canviar de vehicle pot observar i escollir entre una àmplia gamma de vehicles de totes les marques, preguntar als venedors o provar el vehicle. En un sol lloc pot arribar a tenir fins a 700 vehicles, de manera que pugui triar el que més li interessi. Actualment a la província de Girona hi ha dues fires que s’estan convertint, sinó ho son ja, en un referent del sector: Expocasió KM0 i Firavo. La primera, Expocasió KM0, una fira de cotxes de quilòmetre zero, gerència i demo amb concession­aris oficials com a expositors, va celebrar la seva darrera edició els dies 20, 21 i 22 de setembre a Fornells de la Selva. Degut a les altes automatric­ulacions que a vegades han de fer els concession­aris, sobretot obligats per les marques pels temes de les emissions, en aquesta fira poden arribar a oferir grans descomptes en cotxes que pràcticame­nt són nous. En aquesta passada edició hi havia representa­des 24 marques oficials i es varen arribar a vendre 353 cotxes, encara que posteriorm­ent es varen acabar de tancar operacions al llarg de la setmana en el concession­ari, augmentat la xifra ens uns 384 cotxes. Unes 22.000 persones van passar per la fira.

FIRAVO Figueres, per la seva part, va acollir la 13a edició de Firavo, la Fira del Vehicle d’ocasió, amb gran èxit de públic i vendes. La majoria dels participan­ts en aquesta cita són concession­aris oficials de la demarcació de Figueres, que hi porten vehicles d’ocasió, completame­nt revisats i garantits. Uns 12.500 assistents i més de 200 vehicles venuts van ser les exitoses xifres d’aquesta darrera edició.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain