La Vanguardia

La Festa Major dels Quatre Rius uneix els barris de Girona

-

Fa uns anys que les Fires celebren la Festa Major dels Quatre Rius, un projecte que vol impulsar un canvi en el model de les festes perquè siguin més participat­ives. En aquest sentit, des de l’ajuntament de Girona i diferents entitats de la ciutat s’han marcat l’objectiu que tots els veïns i veïnes de Girona siguin els protagonis­tes de les Fires, impulsant activitats a tots els barris. Per això, els diferents barris de la ciutat es distribuei­xen en quatre sectors, batejats amb el nom d’un riu -Galligants, Güell, Onyar i Ter- i participen en diverses proves puntuables on els quatre rius es veuran les cares per aconseguir la màxima puntuació.

Aquest any, la Festa Major dels Quatre Rius comença dissabte, 19 d’octubre, amb l’entrega de mocadors i domassos dels quatre colors, durant un vermut musical a càrrec de Mariterràn­ies, a la plaça del Vi. La competició començarà, però, el 25 d’octubre amb la Pluja de Capgrossos. Al mig de la tradiciona­l pluja de mosques durant la inauguraci­ó de la Festa Major de Girona, hi haurà camuflats paperets de colors de les parelles de capgrossos, que s’hauran de coŀleccion­ar i penjar a Instagram amb l’etiqueta #fgironina.

L’endemà al migdia a la Plaça de Catalunya es realitzarà la tradiciona­l Tronada de Festa Major, que es farà en honor dels Quatre Rius, on s’encendran uns 300 metres de traca i petaran quatre morters.

Rutlles i arrossos

Si voleu participar a la Festa Major dels Quatre Rius, el 27 d’octubre ja teniu la primera de les proves, la Gimcana Fotogràfic­a, i el dimarts, 29 d’octubre, el II Campionat de bitlles catalanes a la Devesa. El divendres, 1 de novembre, es farà un concurs d’arrossos a la Copa i el mateix dia a la tarda se celebrarà la 5a Cursa de rutlles de la Rutlla, oberta a totes les edats. Mentre que el 2 de novembre hi haurà la tradiciona­l estirada de corda amb acompanyam­ent musical de Bufant Fort Street Band, al carrer Nou.

I si us voleu divertir de valent no us heu de perdre la sempre sorprenent Baixada d’andròmines del S.XXI pel riu Onyar, que aquest any arriba a la seva vuitena edició.

La 8a Baixada d’andròmines del S.XXI pel riu Onyar,un concurs fotogràfic,la cursa de rutlles i l’estirada de corda posaran a prova els quatre equips gironins

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain