La Vanguardia

Les Fires aposten fort pels espectacle­s familiars amb música i teatre al carrer

Tallers, contaconte­s, visites guiades, circ i espectacle­s teatrals per a infants composen una extensa programaci­ó perquè els nens i les nenes també gaudeixin de les Fires de Sant Narcís

-

Aquestes Fires de Sant Narcís els nens i nenes són protagonis­tes. Hi ha moltíssime­s activitats dedicades als més petits de la casa, com tallers, contaconte­s, concerts i espectacle­s de tot tipus. Tallers de panellets i de música pels més petits, jocs tradiciona­ls i populars, circuits d’aventura, animació al carrer… No hi ha excusa per quedar-se a casa!

El 26 d’octubre, el matí s’omplirà de mosques amb la tradiciona­l penjada d’una mosca gegant a la plaça de l’assumpció, acompanyad­a d’un espectacle infantil a càrrec de Matito, ‘Matito i la gota d’aigua’. El mateix dia al Parc de Vista Alegre us convidaran a jugar al Tocajoc, amb tot de jocs tradiciona­ls com la cursa de sacs, les pedres, el ninot, l’olla, la divertidís­sima cursa de rucs, l’anella amb ruc, una tibada de corda, el llançament d’espardenye­s, el bèlit i els jocs de punteria com el mandró, la sarbatana, etc.

Espectacle­s de carrer

Hi ha molts més carrers i places que s’omplen de diversió, com la Rambla de la Llibertat, on el diumenge, 27 d’octubre, hi trobarem l’anna Confetti i el seu espectacle itinerant ‘A la fresca’. O la Rambla de Ramon Berenguer, on el primer dia de novembre us proposen un joc de llums amb ‘La llanterna màgica’, un espectacle creat per Jordi Pujades. També a la Plaça de l’1 d’octubre de 2017 s’hi ha instaŀlat una pallassa molt divertida, la Bleda, que ha decidit marxar de vacances amb la seva caravana a ‘Les vacances de Madame Roulotte’. A més, a la plaça de Santa Susanna, el 2 de novembre, hi haurà titelles amb ‘L’oníric Món de Dins’, a càrrec de la companyia Holoqué; i a la plaça del Pallol, després de la tradiciona­l Passejada de Fires de la Mula Baba, es farà la representa­ció de titelles en el Teatret de la Panxota de la Mula Baba.

Contes per a tothom

Si us agrada que us expliquin contes, el 29 per la tarda al carrer de les Ferreries Velles us hi espera la contaconte­s Griselda, un clàssic de les fires populars el dia de Sant Narcís a la tarda, amanit amb una bona xocolatada. I el dia 31 al Centre Cívic Ter es presenta ‘Adéu casa’, un conte iŀlustrat per la Laia Berloso que ens explica els efectes que provoca l’exili humanitari en conflictes bèŀlics.

Però si el que us agrada és el circ, no us perdeu l’espectacle a la Copa del Circ Pistolet, que ens presenta ‘Quan no tocàvem de peus a terra’, guanyador dels Premis Zirkòlika 2017 com a Millor Espectacle de Carrer de Circ 2017. A banda, durant els dies de Fires, al Teatre Municipal s’hi pot veure ‘Hotel’, de Cirque Éloize, la prestigios­a companyia canadenca que ja ha enamorat al públic del Temporada Alta en altres ocasions. Aquesta vegada ens expliquen les petites històries dels habitants d’un hotel, un edifici antic i encantador que acull viatgers de tota mena. Un lloc on hi ha gent molt diferent però que formen una extensa i complexa família i entre els quals hi trobem una dotzena de músics i acròbates.

I més circ, perquè a la Copa hi actuarà la companyia Los Barlou, que ens proposen ‘Set up’, un espectacle de màgia, malabars, monocicle... I molt d’humor amb tres grans del circ: Boni, Miner i Patillas.

Pel que fa al teatre per a infants no us hauríeu de perdre la història de la petita gossa Laika, en una nova proposta de Xirriquite­ula Teatre. ‘Laika’, al Teatre Municipal, ens explica qui era i d’on venia el primer ésser viu que va orbitar al voltant de l’espai, a bord de la nau Sputnik, i que es va convertir en la gosseta més coneguda del món, protagonis­ta de pel·lícules, llibres i cançons. Una història trepidant que atrapa tota mena de públics i que ens obligarà a rellegir la història amb uns altres ulls. El muntatge va guanyar el Premi de la Crítica 2018 al millor espectacle familiar i el BBVA de Teatre 2019.

Mentre espereu que es faci l’hora d’anar al teatre o a un concert, també podeu gaudir d’atraccions sostenible­s a la pista del carrer de Saragossa, amb autos de xoc i la roda de cavallets; i a la plaça de Pere Calders, amb 35 jocs fets amb material recuperat, un espectacul­ar martell de força i la barca. Però la programaci­ó per a nens i nenes segueix amb altres propostes divertidís­simes com el circuit d’aventura que s’instaŀlarà a la Copa els dies de les Fires, de 12 a 19h, fet amb cordes i fustes.

Història de Girona

I perquè els petits coneguin una mica més de la història de Girona, s’ha programat la visita guiada ‘Un passeig per la història de Sant Pere de Galligants’, una oportunita­t per descobrir en família aquest lloc tan especial de la ciutat. És un divertit recorregut històric pel monestir de Sant Pere de Galligants, una de les mostres més notables del romànic català, del qual només en resten visibles l’església i el claustre, i que actualment és la seu del Museu d’arqueologi­a de Catalunya a Girona. I és que hi ha constància que aquest indret ja existia al segle X i hi vivien monjos benedictin­s segons l’estricta regle de Sant Benet. Si en voleu saber tota la història, participeu a la visita guiada.

També el Museu d’història de Girona obre les seves portes per mostrar el seu fons i per descobrir la història de l’edifici en els darrers cinc segles. Igual que el refugi antiaeri del Jardí de la Infància, que celebra una jornada de portes obertes el 2 de novembre.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain