La Vanguardia

Unes Fires per viure les tradicions

La degana del Col·legi d’arquitecte­s de Catalunya (COAC), la gironina M.assumpció Puig Hors serà la pregonera de la Festa Major

-

La tradició és un dels puntals de les Fires de Sant Narcís, amb actes per gaudir dels elements més estimats de la ciutat, com els gegants que podrem veure avui mateix al matí, a la Plaça del Vi, a l’inici de la cercavila d’inauguraci­ó de les Fires, durant el Toc de Rams. També els retrobarem el 25 d’octubre, acompanyat­s dels capgrossos, durant la cercavila que es realitzarà per diferents espais de la ciutat. En acabat, hi haurà els balls de plaça, amb la imatgeria contemporà­nia -els gegants de l’esquerra del Ter, els gegants de Santa Eugènia, el gegant Gerió, el Beatusaure i la Mula Baba- que donaran pas al pregó de festes. La pregonera d’aquest any serà la degana del Col·legi d’arquitecte­s de Catalunya (COAC), la gironina M. Assumpció Puig Hors, qui el passat mes de maig es va convertir en la primera dona que ocupa aquest càrrec des de la creació de l’entitat. La pregonera reivindica­rà el lideratge femení i les vocacions tecnològiq­ues. Finalment, ballarà la imatgeria històrica - l’àliga, els gegants de la ciutat, els capgrossos i el drac- i es farà el tradiciona­l llançament de mosques. El retrò de petards i l’anella de foc de festa que encercla tots els barris de la ciutat, donaran el tret de sortida a la festa major.

Castells i correfocs

El 26 d’octubre a la tarda hi haurà la primera jornada castellera a la plaça de Sant Feliu, amb els Castells de vigília i les actuacions dels Esperxats de l’estany i els Marrecs de Salt, la més antiga de les nou colles que hi ha actualment en actiu a la província de Girona. Mentre que l’endemà podrem tornar a veure a la plaça del Vi els Marrecs de Salt, acompanyat­s dels Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró. I com cada any, l’1 de novembre hi haurà la tradiciona­l pujada d’un pilar de quatre a les escales de la Catedral.

Pels qui us agradin els diables i la pólvora, el 26 d’octubre se celebrarà el primer correfoc amb els Diables de l’onyar, des de la Plaça del Vi. Mentre que la seva versió per a infants es farà el 2 de novembre, des de la plaça de Sant Feliu, amb els Trons de l’onyar i el petit Drac Major, amb una colla convidada, els Ratpenats Infernals, de Malgrat de Mar.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain