La Vanguardia

El saló multisecto­rial per excel·lència torna a Girona

-

Entre el 29 d’octubre i el 3 de novembre, el Palau de Fires acollirà la 58a edició d’aquest emblemàtic saló gironí coincidint amb les Fires de Sant Narcís.

Les Fires de Sant Narcís de Girona mantindran un any més un clàssic al programa d’actes: la Fira de Mostres, un esdevenime­nt multisecto­rial que organitza Fira de Girona al Palau de Fires entre el dimarts 29 d’octubre i el diumenge 3 de novembre. La 58a edició mantindrà els sis dies d’obertura, com l’any passat, quan va aplegar prop de 80.000 visitants en un recinte de 45.000 m2. L’esdevenime­nt, que obrirà entre les 10 i les 20h., és considerat com a punter en la promoció econòmica en l’àmbit gironí i català.

La Fira de Mostres 2019, situada a la zona del Parc de la Devesa, s’ha convertit en un autèntic aparador on s’hi concentren sectors de l’alimentaci­ó, motor, turisme, decoració, construcci­ó, indústria, tecnologia, serveis i emprenedor­ia. En aquest sentit, endinsar-se al Saló és sinònim de trobar empreses de conserves i productes frescos, vehicles, d’agències de viatges i de turisme, de mobiliari i complement­s de la llar, passant per la maquinària d’obra pública, remolcs o asseguranc­es i entitats financeres, entre d’altres.

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, considera que la Fira de Mostres “és una de les poques fires multisecto­rials que continuen en funcioname­nt, ja en són 58 edicions. És un esdevenime­nt molt tradiciona­l pel públic i també per a les empreses perquè hi ha representa­ts tots els sectors econòmics del territori”. Cunyat afegeix que “tot i la tradició, és un fira que s’actualitza any rere any i cada cop hi ha més contingut amb activitats paral·leles”.

I és que més enllà dels expositors -enguany es superaran els 350-, la Fira de Mostres s’ha caracterit­zat als darrers anys per fer un pas més i oferir activitats paral·leles als visitants. N’hi haurà un centenar que es repartiran en els tres espais de 45.000 m2 de l’esdevenime­nt: el Palau de Fires, les carpes i el Camp de Mart, que acolliran punts com l’escenari Gastronòmi­c i el Saló de l’emprenedor­ia. Tallers, xerrades i taules rodones dotaran les activitats de contingut i d’experiènci­a per als assistents.

Un dels objectius de la Fira de Mostres continua sent el fet d’avançar-se a la innovació tecnològic­a i industrial i exhibir les últimes tendències en oci, comerç, turisme i serveis. Segons enquestes realitzade­s per la mateixa fira a les empreses, es calcula que el 86% d’expositors són fidels a aquesta cita anual: “És

Prop de 80.000 persones van visitar, l’any passat, un recinte que manté els 45.000 m2 i més de 350 expositors

una molt bona plataforma per donar a conèixer els seus serveis i productes. Està demostrat que les vendes a través de la Fira funcionen”, subratlla Cunyat. A més, l’aposta pel territori gironí queda reflectida: el 71% dels expositors són de les comarques gironines -d’aquests, el 28% de la capital- i el 29% restant provenen d’altres punts del territori català, estatal i europeu.

El preu per accedir al recinte serà d’entre 2,5 i 4,5 euros (el preu és menor en dies laborables).

DOS ESPAIS DIFERENCIA­TS

D’entre el centenar d’activitats programade­s, destaquen les que

L’escenari Gastronòmi­c i el Saló de l’emprenedor­ia seran dos punts clau on hi haurà activitats paral·leles com tallers, xerrades i taules rodones

tindran lloc en dos espais fixes. Al pis superior del Palau de Fires se situarà el sector d’alimentaci­ó i l’escenari Gastronòmi­c, patrocinat i gestionat per la Diputació de Girona a través del segell de qualitat agroalimen­tària Girona Excel·lent, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona. L’any passat, prop de 900 persones van participar al Girona Excel·lent, on hi havia 25 tastos programats.

Aquest any també s’hi portaran a terme demostraci­ons, concursos i tastos en directe amb productes de proximitat. D’entre les activitats previstes, el dissabte dia 2 de novembre al

“És una molt bona plataforma pels expositors per donar a conèixer els seus serveis i productes. Està demostrat que les vendes a través de la Fira funcionen” Coralí Cunyat Directora de Fira de Girona

matí el programa de Catalunya Ràdio “El suplement” es farà en directe des de la Fira, amb la presència del xef i divulgador de gastronomi­a gironí Pep Nogué, col·laborador habitual de l’espai que dirigeix Roger Escapa.

Dos dies abans, el dijous 31 d’octubre, hi haurà de nou el Concurs del Pa de la Tramuntana de la mà de l’associació Flequers Artesans de les Comarques Gironines, i el 30 també està previst el 3r Campionat de tiratge de cervesa de Girona, organitzat per cervesa La Brava.

D’altra banda, a la planta baixa es muntarà el Saló de l’emprenedor­ia, que celebra la seva 9a edició a càrrec de l’associació d’empresaris i Emprenedor­s de Girona (AEEG). Es tracta d’un espai on s’organitzar­an presentaci­ons, sessions de

networking i entrega de premis. A més, hi haurà altres entitats que preparen activitats, com la Universita­t de Girona, l’institut d’investigac­ió Biomèdica de Girona, el Col·legi d’enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrial­s de Girona i Corve, l’associació d’empresaris de Comerç i Reparació de vehicles i embarcacio­ns de les comarques gironines.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain