La Vanguardia

Energia renovable

-

En resposta a la carta de Pere Sagarra i Trias (“Barcelona Energia”, 21/XII/2019), voldria comentar que Barcelona Energia (BE) és la comerciali­tzadora elèctrica pública de l’àrea metropolit­ana de Barcelona, la missió de la qual és contribuir a la transició cap a un model energètic més sostenible potenciant l’autoconsum, l’energia 100% renovable i un servei de proximitat.

En efecte, és cert que el sistema elèctric és incapaç de diferencia­r la font d’origen de l’energia que arriba a les nostres llars, però l’usuari sí que pot fer-ho contractan­t una comerciali­tzadora compromesa amb la generació d’energia renovable.

Tal com es recull a l’informe anual de la CNMC, òrgan que certifica les garanties d’origen, BE comerciali­tza energia 100% d’origen renovable a tots els seus clients: actualment, a quasi 5.000 punts de subministr­ament públics i més de 1.400 persones usuàries.

Quant al balanç econòmic, BE pretén oferir un servei de qualitat sense que l’objectiu sigui estrictame­nt el benefici econòmic. És una iniciativa pública que té la vocació d’ajustar els marges comercials i els costos de gestió, i també promoure campanyes per optimitzar al màxim la factura elèctrica. Durant aquest primer any, la comerciali­tzadora pública ha suposat un estalvi estimat de 130.000 euros a l’ajuntament de Barcelona.

Iu Gallart Méndez

Director Barcelona Energia Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain