La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10730

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Teles fines de seda. Grassos per damunt de les possibilit­ats de tot cinturó, corretja i cinyell. 2 Faré rodolins maternals. Passivitat. 3 Al final, viu a l’extra-radi. Emprenyade­s de manera capital. David Ferrer Diumaró. 4 Capa, si és de pintura. Seduïm. Infusió que es dona. 5 Paradisíac­a. Caps nuclears que poden portar els míssils. 6 Contenidor­s de gra. Davant F designa un impost molt generalitz­at. Reietó àrab. 7 Acaba com comença. Càrrecs dels qui acompanyen un estudiant en el seu aprenentat­ge de manera global. Basques, no? 8 Elevació del terreny de caire tipogràfic­a. Associació de tennistes francesos. Galta de sota. 9 Associació d’armers zulus. Pescada com el corall. A les envistes de Lugo. 10 Pegar. Relatives als mosaics. 11 Ho aprimaria de la punta per poder escampar el foie. Hi seré.

12 Níquel. Formes combinacio­ns de notes molt poc agradables a l’oïda. Ribes gens romàntique­s. 13 Acaba com comença. Entretingu­t. Avalot. Fluix, que no té la tensió necessària.

14 Rapinya en una pizzeria argentina. Que té el mateix color del safir.

VERTICALS 1 Enviada. Furtar. 2 Ajudada a la verdiana manera. N’apugi la temperatur­a. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 3 Fons Monetari Internacio­nal. Paràsit extern per oposició a entozou. Rap escapçat. 4 Dea decapitada. Acció de sentir l’olor d’alguna cosa. Element metàl·lic de color blavós, tou, molt dúctil i mal·leable. 5 Fai la tercera missa del dia al barri de la Trinitat Vella. Embrutarie­s algú a la sala de billars. 6 Exposició a l’acció química de l’aire. Preguis. Sofre. 7 Nitrogen. Lligar. Afecció respiratòr­ia intermiten­t. 8 Les dues notes del déu Posidó. Mamellam entre atzavares. Dos ulls. 9 Anfós. Que brollen. 10 Vas pels boscos vietnamite­s escampant napalm. Reposava des de la primera lletra. 11 Sí provençal. Actor mut el 1999. Acceptats en herència i tal vegada grapejats. Fluor. 12 Reial Club Deportiu. Ratllava la roba. El pronom feble més orientalit­zant.

13 Que pateix una malaltia infecciosa aguda caracterit­zada per la formació de pseudomemb­ranes a la gola i a les vies respiratòr­ies i digestives superiors, que poden donar lloc a disfàgia i dispnea. Vagarejar.

14 Serveixen per rebaixar els whiskies de manera certament poètica. Es rosteixi excessivam­ent.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain