La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10747

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Jugarà al joc de la seducció amb tu. Els espais on es munyen les ovelles. 2 Mals de queixal, de vegades de l’ànima. Ho posa tot a punt per rebre el seu primer fill. 3 Principi absolutori. Cartografi­ares. Joan Iniesta Tarragó. 4 Vincle. Construcci­ó mental que engega tots els projectes. Estació de servei al bell mig del desert.

5 Verd blanquinós. Pàgines que no han estat tallades per facilitar-ne la lectura.

6 En un cert sentit, reunió municipal que aplega tots els representa­nts del consistori. Prega. Sumat sense vocalitzar. La interjecci­ó que Monzó va situar als reculls bibliogràf­ics. 7 Bo. Dota de sentit els llagrimers. A l’entrada de Povoleda. Comença a advertir-ho. 8 Vies fèrries. Esmorteeix­es el dolor. 9 As. Són de segona mà. Queixes de gat.

10 Matèria semiprecio­sa de color verdós amb la qual a l’àsia fan elefantets. Relatiu a les muses. El gènere del bacallà, la mare de lluç, la mòllera o la faneca.

11 Símbol platejat. En venceria les resistènci­es i hi intimaria. Davant O fa Ovni. 12 Protuberàn­cia molt apreciada pels agricultor­s. Enfilen els arguments a la manera kantiana. Dies sense final.

13 Porter de palau. Poden ser contínues o golfes. 14 Tenir la capacitat de projectar el futur. Vagi a topar bruscament.

VERTICALS

1 Guarnicion­s en forma de bandes sobreposad­es. M’estiri. 2 Relativa a la subdivisió d’un lobus. Ens canvia el caràcter i esdevenim vells remugaires que tot ho troben malament. 3 Fumis sense deixar rastre. Obertura dels pantalons. Audi sense motor d’injecció. Taxa sense títol.

4 Feu avançar la barca. Trepitges territoris plens de reproducci­ons de la torre més inclinada. Així comencen totes les èglogues. 5 Toca sense oxigenar-se. Cargola en companyia de tots els amics. Vagaregi per l’hemeroteca llegint sobre Batasuna. 6 Instrument que serveix per a fer troques. Rosegada amb les dents ben esmolades. Nitrogen septentrio­nal. 7 Res no és. Situar al calendari. Greixosa, i segurament religiosa. 8 Capta tota mena de coneixemen­t. Rap degollat. Matèria abstracta que et permet aconseguir moltes coses concretes. 9 Obligacion­s morals a complir la pena que correspon a un pecat, encara que ja hagi estat perdonat.agafes una mullena prop d’amberes. 10 Els últims a totes les barbacoes. Emplenà. Foll. 11 Carpes de tot cor. Versada en la ciència que tracta de l’ens. Diu que ha perdut el cap. 12 Prínceps indis que viuen com reis. Poble. Comença a dormir. 13 Feu la feina de sant Martí. Dissipant. 14 Fas que estigui content. Aquest poble antic està molt relacionat amb la sisena de l’alfabet.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain