La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10775

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Mesures superficia­ls agràries, pròpies de Lleida, equivalent­s a 360 canes quadrades. Combinacio­ns de parelles de números d’una mateixa fila en el joc de la plena. 2 Veneri un peix de Disney. Del dret remet a profession­als com Ferreras o Évola, i del revés, a unes torxes que sempre van endavant. La divinitat solar que solia ser invocada als camps de futbol espanyols. 3 Situada a l’agenda. Instrument que consisteix en una canya d’extrems oberts amb un forat lateral tapat amb una membrana que vibra quan es canta des d’un dels extrems. 4 Immobilitz­ada. Vaig fent voltes davant de segons quins acudits gràfics. Nitrogen. 5 Ribes gens romàntique­s. De vent. Defès de vocalistes. 6 Residència de gent que requereix assistènci­a. El sostre d’una nit al ras. 7 Sofre. La mà dreta, quan és la més hàbil. Esbarzers. 8 Continuar. Centúria. Pal en subhasta. 9 Tres d’aigua. Qualitats de llis. Sí provençal.

10 Erupció cutània caracterit­zada per l’aparició de taques blanques, voltades d’un anell de color lila caracterís­tic. Fanguet entre la fullaraca. Acaba com comença. 11 Valorar. Explotació dels productes derivats de les abelles. 12 La més vibrant. Ocell del dret i mascotes olímpiques del revés. Invàlides i sense efecte. 13 Fumis sense deixar rastre. Sotmetre un paper a una operació que l’enxarola. Indoeurope­u com els que somiejava Hitler. 14 Nàpia. Meridions. Teleofna.

VERTICALS

1 Encisaràs algú amb els teus poders màgics. Manllevin. 2 Proverbis. Expressió humida de l’esforç. Bo. 3 Ho copsa al pentagrama. T’ho empescares de manera cerebral. Camí d’embriac. 4 Expert en l’estudi del traç cal·ligràfic. Teixits de seda fets amb lligat de plana i trama gruixuda o doblada a diversos caps per passada. 5 Ajudar. Aquestes noies creuen que són les millors del món a l’hora de petonejar. 6 Puny d’espasa. Mancada de dits. L’interior d’un Lotus. 7 El mallorquí. Arriba a la pista de l’aeroport. Pot ser ribonuclei­c o lisèrgic. 8 Tan marcit que cal cridar una ambulància. Joan López Arnalot. Núria López Pardo. Cues de maniquins. 9 Més feliç que un gínjol, oi?component essencial de molts fosfàtids que a Castella troben dalt d’un turó. 10 Ho lliga amb cordons. En un cert sentit, telefonar. 11 Ordi que es fa servir en l’elaboració de la cervesa. El fet de passar vi d’un recipient a un altre. Res no és. 12 El capità del Betis. Que contenen I. Bola de neu. 13 Hort sense porta. Cotxe de caixa rectangula­r amb els seients disposats lateralmen­t i amb l’entrada per la part posterior de la caixa. En un cert sentit, inventa. 14 Madureses. Contenidor de literatura epistolar. Sigui.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain