La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 5233

HORITZONTA­LS

1 Suposa ho és de s’oposa i notifiquis de no t’hi fiquis. Ennegreix els queixals. 2 Surtis. Ressaltada amb un solc helicoïdal. Sofre. 3 Colar. Privats dels seus atributs masculins. 4 L’esperat final del combat. Desguàs a un corrent d’aigua. La part posterior del carro.

5 Embellidor que ens fa tenir un pensament més bonic. Groc fosc.

6 Planta de les umbel·líferes que trobareu a l’extranet. Malaltia de la pell caracterit­zada per l’aparició de taques d’eritema acompanyad­es de petites vesícules. Tot terreny. 7 La més vibrant de l’alfabet. Diuen que és feble, però en realitat és flonja. Emprenyada a Castellar de n’hug. Iode. 8 Rebeu les vocalistes. Principis atòmics. Poltre que té de quinze a divuit mesos. 9 Posar-hi manetes. Projectil de pub. El palíndrom dels ocells. 10 Esquivem les seves envestides. Aixecat. 11 Mamem sense ajuntar mai els llavis. La comunitat oriental que apareix constantme­nt a la Bíblia relacionad­a amb la setena lletra de l’alfabet. Al final, l’emplaci a

Itàlia. 12 Telefonar el motorista que ha augmentat la potència del seu motor. Portaré. Xip escapçat. 13 Al final, ens guiïn. Aquesta és l’autora intel·lectual del delicte. Est. 14 Té vuit angles i vuit costats. Estimaren els draps xops.

VERTICALS

1 Filament ramificat que constituei­x l’aparell vegetatiu de la majoria dels fongs. Zona. Remeno els bastons de les brases. 2 Agut. Relatiu als intestins. 3 Deu centenars. Assenyalo un àrbitre perquè no vull que ens torni a xiular un partit. Substància que es pot escampar fàcilment sobre una llesca de pa. 4 Té el poder. En un cert sentit, la trobeu a les orelles i a les esglésies. Ens cal per respirar. 5 Fluor. Rifa incompleta a l’antiga Alemanya de l’oest. Rarifico. 6 De viva veu. Infructesc­ència comestible de la gerdera que pot ser vermella o groga. 7 Escandinau que passeja per Oslo com qui passeja per casa. Poemes a les pagodes. Comença a entrevista­r gent. 8 Has perdut la porteria de rugbi. Babau. Ho mesuro. 9 Desena de desenes. Sala de transmissi­ó del virus de la curiositat. 10 Prudent que sovint segueix un boy. Banal. La beguda dels pirates informàtic­s. 11 La nostra herència més indiscutib­le. Peça de terra conreable d’extensió variable segons les contrades. Ho deixa en herència. 12 Tallarà la gespa. Gela. Armadura verda. 13 Iode. En un cert sentit, otomà. Ho lligui. Est. 14 Proveí. S’afarten d’aliments pudents.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain