La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Element pertanyent al grup de les terres rares de la taula periòdica. Sil·logisme dubitatiu que demostra el valor igual de dos raonaments contraris. 2 Aquesta no hi sent gens. Corquen la fusta.

3 Relatiu al procés que permet transferir matèria entre dos dissolucio­ns separades per una membrana. Creï. 4 Està tot sol i s’agita. Ramat de cavalls. Rocs anaeròbics. 5 Colorant que canvia el cap de les cosines. Arribaves al món. 6 El primer de tots. Aflaquimen­t considerab­le degut a una malaltia. Fumis sense deixar rastre. Ens cal per respirar.

7 Boi Salvaterra Pallarès. Pur i agitat. A. Has perdut la porteria de rugbi.

8 Mamo sense ajuntar els llavis. Robes molt foradades. Faxs silenciats, sense música. 9 Que proveeix a temps, que és provident. Relativa a la llenca de terra que vincula península i continent. 10 Amarar el lli en aigua corrent. Estri a propòsit per aguantar dret un ciri. 11 Projectils de pub escocès. Activitat bancària amb càrregues excessives per part del prestador. Anirà sense vocalitzar. 12 As. Dia sense albada. Propietat immoble. Boda anaeròbica.

13 Sir Sebastian, el gran migfondist­a anglès del segle passat. Del dret és un canal i del revés fa anar endavant les atxes. La pandèmia de 1909.

14 El convidava amb fermesa. En feu un extracte.

VERTICALS 1 Aïlleu. Ho sargeixi a trossos com la roba d’un pallasso.

2 Banyego. Fa armes en un torneig. Cal pitjar-lo per engegar la tele, però primer cal trobar-lo. 3 Terres gens productive­s. Ovelles munyides en instal·lacions interiors. 4 Rodó però amb una rodonesa de menys. Aquesta no té cap por. Temps mort en el joc del bàsquet. 5 Sotmet una pell a l’acció del bombo. Expresses la teva hilaritat. Bo. 6 Iode. Propensa a enrabiar-se. Florenci Escobar Valdés.

7 Joan Comas Malagarrig­a. Tipus de cervesa rogenca. Rega. 8 Dues escales de pintor obertes, de perfil. Encengué les masses. Sant que no vocalitza. 9 Lluitat amb feresa perquè ningú no ho impugni. Netejar de cuques una planta. 10 Bandegi. Prolonga abans d’arronsar-ho. Est.

11 Cérvol nadalenc. La part davantera d’una xinel·la. Mora anaeròbica. Gos sense os. 12 Difusos. Dotze romans.morè. 13 Gràcia quan s’escampa per tota Barcelona. Pugem a la piràmide social com qui ataca una muntanya. 14 Píndoles dolces. Enxampi.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain