La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10837

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Alterares la quietud del bosc nevat. Posi dues fotos de les seves ex l’una al costat de l’altra.

2 Barra petita de metall fos no treballat, especialme­nt d’un metall preciós. Roc. Cal pitjar-lo per engegar la tele. 3 Fang apreciat per l’artesà. Perires. 4 Ratllant els teixits de la roba de les hostesses de vol. Pot ser on o off. En un tres i no res. 5 Vistes aèries de la costa gallega. Sacerdots dels antics celtes que fan pensar en Vergencito­rix. Institut d’estudis Ilerdencs. 6 L’herba d’amanida més mal educada. Cautxús vulcanitza­ts preciososu­sats per a fer pintes, botons, aïlladors d’aparells elèctrics.

7 As. Boneter. Piqui a les galtes meridional­s. 8 Llum que conté tots els colors. Centúria. Galleda sense por.

9 Ram de flors a la porta de casa. Isolada. Quaranta-nou. 10 Contenidor de cervesa o de sardines. Porga el gra a l’era. Acaba com comença.

11 El proïsme. Aquesta gallega és una experta en el sac de gemecs.

12 El primer de tots. M’amorrio al bestiar al costat del cantant Camilo.

Acabats d’arribar a aquest món de mones per cesària. 13 La nota musical més vàcua. Preocupin. Disbarat.

14 Estimo qui remena les cireres. Expressa la conclusió d’un raonament. Obeeix.

VERTICALS 1 Obstaculit­zarà. Vindrà de gust. 2 Assistiríe­u a missa. Pellofa que cobreix el gra de blat. Tem haver perdut la fe. 3 Remullo tot el jardí tot emulant la pluja. Disminuïts per l’atac enemic a l’escaquer. A les portes d’òdena. 4 Reforçava amb tota mena de mesures de seguretat. El constituen­t sòlid més important de l’orina. 5 Camp sembrat d’alls. Desfici masturbato­ri. 6 Vagareja per l’alfabet. Consentime­nt. Autor que fa volar coloms i els perd. 7 Crit d’alerta. Relatiu a l’os de companyia del peroné. Joia que associem líricament a moltes marededeus.

8 Marcit en ple diluvi universal. Senyor que domina. Amb l’alè agitat. Negació contundent. 9 Ensinistre­n. Cridi amb estridènci­a com un gos quan pren mal. 10 Mullin alguna cosa com si fos de rosada. Esclata com un tro. 11 Governador al nord d’àfrica. Cobriren a la fleca. Centúria. 12 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Rei d’un estat molt petit. Estri de pagès que deixa solc.

13 Així comencen a posar-se tots els ferros roents. Talli de biaix la roba del president de la Festa de l’orgull. Trumfo. 14 El convidi a visitar una institució educativa. Pàtria de la insularita­t que capgira els que estan en aquell indret. Sigui, probableme­nt, siamès.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain