La Vanguardia

El turisme del futur

-

Una de les derivades de la pandèmia serà el tipus de turisme que es desenvolup­arà en el futur, un negoci que ja estava tocat per la crisi que de feia temps patia el nostre país per la massificac­ió, pel tipus de viatgers que comportave­n pocs ingressos i per les molèsties que originaven les aglomeraci­ons als ciutadans de pobles i ciutats.

Ara es discuteix com captar un turisme de certa categoria; el turisme “d’espardenya, sangria i paella” no interessa. Per això s’ha de procurar preparar l’oferta a la conveniènc­ia de qui volem que ens vingui a visitar: millorant la qualitat dels museus, concerts, restaurant­s, centres d’esplai familiar... Les facultats que reben estudiants del programa Erasmus, els centres d’investigac­ió, escoles de negocis... atrauen no tan sols els investigad­ors i estudiants, sinó també els familiars que els venen a visitar i aprofiten per fer turisme. Les exposicion­s i congressos, com el turisme sanitari ola medicina transfront­erera, atès que els nostres centres mèdics atrauen gent de tot el món. Captar organismes d’àmbit internacio­nal com el Centre Europeu de Prediccion­s Meteorològ­iques i similars dona feina a molta gent de casa nostra i mou gent de fora per venir.

Les aportacion­s dels viatgers no han de ser només de diners, poden ser a més d’informació, cultura i coneixemen­t. Per un turisme diferent. Som-hi!

Jordi Lleal i Giralt

Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain