La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ho farà amb el foc o amb les xarxes de pescar. Falcó pelegrí que eructa mentre sobrevola una muntanya del Montseny. 2 Argumentac­ió. Repeteix que ha perdut els mànecs de la llitera. 3 Doctor. Doctrina que considera l’univers sota el domini de dos principis oposats, com el bé i el mal. Botó anaeròbic.

4 Sortir. Surten. Va a parar a l’egipte de Nasser. 5 Carruatge de dues rodes, amb coberta i seients laterals. Planta que té nom d’illa canària.

6 Ha acompanyat l’opus en la seva ja llarga història. Amagats. Un dels èxits de Stephen King. 7 Dues escales de pintor. La guàrdia que circula per Barcelona. Abella anglesa que s’ho passa la mar de bé. 8 Nitrogen. Residència per a gent que requereix una atenció especial. Sol multiplica­r per tres tot el que li posen al darrere. Més agitació. 9 Al sud d’israel. Aparell volador que se sosté en l’aire utilitzant gasos lleugers. Nitrogen.

10 Cobreixin de pols. Relatiu al ressò. 11 Monàrquic. Arrenca el símbol de l’orgull gallinaci del cap del

corral en presència d’arturo Vidal.

12 Pot destapat pels triomfs musicals dels seus habitants. Fècula de fàcil digestió a Sagunt. Falòrnies teatralitz­ades. 13 Quan ho és l’espina provoca una certa discapacit­at. Exercirà d’imperialis­ta. 14 Que no es pot fer servir de cap manera. Fer malbé la roba a l’armari.

VERTICALS 1 L’equip que nodrirà el juvenil del club. Que viu en absència de l’oxigen de l’aire. 2 Bandera abaixada. Radiïn per antena. 3 El cos de l’olga. Eixiré sense vocalitzar gaire. La modalitat d’esquí que et mena directamen­t contra un arbre. Precedeix un famós Manxú.

4 Problemes d’oïda. Estacions de servei al bell mig del desert. 5 Expressarà la seva felicitat. Esclat sorollós d’alegria. 6 Acabar abstemi per culpa del confinamen­t. Els gasos més pagats d’ells mateixos de la taula periòdica. En Gabriel tot just arriba. 7 La regió coxal més homèrica. Expresseu la vostra gran hilaritat. Escaire. 8 Esmussat. Untets. El cos de les rees. 9 As. No pas religiosos, tot i que visquin en un monestir. Centre de filosofia naturista. 10 Gènere de peixos semblants a l’anguila, d’ulls petits i boca minúscula.repetia. 11 S’ajusta. Miquel Soler Barrientos. Recobrir per galvanoplà­stia les planxes de coure amb una capa finíssima d’acer.12 La més vàcua del pentagrama. Prefix que itera. Clavin mastegots. 13 Encegaríem a l’hongaresa. Reduplica. 14 Escrit a la pell. Encasellar entre els que gaudeixen de les festes nupcials.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain